Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo 

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 8 juni een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn 5 euro per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. 

GOEDEREEDE 

Pinkstermarkt bij de kerk van Goedereede

Op 4 juni zal de pinkstermarkt voor het goede doel weer gehouden worden op het terrein van de grote kerk in Goedereede. De markt is open van 9.30 tot 14.00 uur. Er zijn weer allerlei kramen met onder andere: handgemaakte spullen, bloemstukjes, kaarten, puzzels en boeken, groente en fruit, koekjes, jam, pannenkoeken, gebakken vis, oliebollen en een gezellig terras met koffie, thee, koeken, snacks en friet.  De kerk is open voor bezichtiging. De doelen zijn: hulp aan dakloze jongeren in de Oekraïne en onderhoud van het monumentale kerkgebouw in Goedereede. 

LANGSTRAAT

Rommelmarkt

Op 4 juni wordt er weer een gezellige rommelmarkt georganiseerd door de belangenvereniging Langstraat. De rommelmarkt wordt gehouden rond het gebouw De Keet aan de Beatrixstraat 22 in Langstraat. (Dit is ca. 1 km voorbij Achthuizen.) Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 15.00 uur om te snuffelen tussen alle tweedehands schatten. Er zijn o.a.; boeken, kleding, huisraad en kinderspeelgoed. Ook is er een gezellig terras met eten en drinken, leuke activiteiten en natuurlijk een geweldige sfeer. Uw auto kunt u parkeren aan de achterkant van de Keet op het parkeerterrein, maar ruimte is beperkt. Voor uw fiets is er voldoende plek. De opbrengst van de rommelmarkt komt ten goede aan onderhoud van de Keet en activiteiten voor jong en oud.

MELISSANT

Tuintjesmarkt

Zaterdag 11 juni is er een tuintjes markt in Melissant van 10.00- 15.00 uur. Opgeven kan tot 8 juni op 06-50 60 11 97.

MIDDELHARNIS

Kaarttoernooi

Op zaterdag 4 juni organiseert Stichting ZIJN in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis een open kaarttoernooi. Hier zijn jong en oud welkom om hun spelvaardigheid in het jokeren en klaverjassen met elkaar te meten. Uiteraard zijn er lekkere prijzen te winnen, veelal in de voedingssfeer. In de pauze is er een kleine verloting: 6 bonnen voor 2,50 euro. Iedereen is welkom vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur begint het toernooi. De deelnemersprijs is 3,50 euro per persoon en is inclusief een kopje koffie. Voor meer informatie kunt u bellen met het Wijkcentrum tel. 0187-48 33 66 (toets 6).

OUDDORP

Rommelmarkt

Woensdag- en zaterdagmorgen 1 en 4 juni zullen de deuren bij Van der Linde Rommelmarkten, Loods Bouwbedrijf v/d Linde, Zuidweg 3 industrieterrein van 10.00-12.00 uur voor de laatste keer openstaan. Er worden geen opruimingsacties gedaan, omdat heel veel spullen naar Roemenië gaan, waar de spullen goed gebruikt kunnen worden.

OUDE-TONGE

Open Schuur bij Houweling Meubelen

Op zaterdag 4 juni wordt er weer Open Schuur gehouden in Oude-Tonge, Langeweg 41A.
Iedereen kan van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, te veel om op te noemen. Ook kan er een kijkje worden genomen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen enzovoort, en zijn er veel boeken en kledingstukken.

Bezinningsavond Pinksteren/Shavoeot

Zaterdag 4 juni is er een bezinningsavond rond Pinksteren/Shavoeot, met Nederlandse, Engelse en Hebreeuwse liederen. De spreker is M.H.J. van Tilborgh. Inloop 19.30 uur, aanvang 19.45 uur. Gratis entree. Locatie: Melkweg 75, Oude Tonge. 

High tea met muziek

De Plaatselijke Commissie te Oude Tonge van de Stichting ZIJN organiseert op woensdag 15 juni een gezellige middag met high tea en leuke muziek. De prijs is 10 euro. De middag begint om 14.00 uur in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Opgeven kan door vóór 11 juni een envelop met naam, telefoonnummer en 10 euro te deponeren in de brievenbus bij Nel Vervloed , Beatrixstraat 3. 

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Op donderdag 9 juni a.s. is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is 2 euro, inclusief koffie/thee. Voor informatie kan worden gebeld met met Ati Verwoerd 06-40 70 11 81. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Breicafé

Woensdagavond 8 juni is het breicafé weer geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten 1,25 euro). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl. 

SOMMELSDIJK

Bingo van de O-G-O

Zaterdag 4 juni is er een bingo van de O-GO wijkgebouw de Zwaluw Sperwer 55 te Sommelsdijk. De start is om 19.30 uur en de zaal is open om 19.00 uur. Een kopje koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes gespeeld voor 6,50 euro. Daarnaast zijn er nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor 1 euro per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.