‘Handjes’ gezocht voor collecte Epilepsiecollecte in Middelharnis

MIDDELHARNIS -  Er wordt weer gecollecteerd voor patiënten met epilepsie. Tussen 6 en 11 juni komen de collectanten langs de deuren in Middelharnis. Vanwege de versoepelingen van het Rijk was vorig jaar pas vrij laat duidelijk dat de jaarlijkse huis-aan-huis collecte van het EpilepsieNL – ontstaan door het samengaan van het Nationaal Epilepsiefonds en de Epilepsie Vereniging Nederland - gewoon door kon gaan zoals gepland. Dit jaar is alles gelukkig als vanouds. Omdat verschillende collectanten na de crisis niet zijn teruggekeerd, vraagt het Epilepsiefonds wie er een handje wil toesteken.

"Langs hoeveel straten of hoeveel huizen een collectant met de collectebus gaat, bepaalt hij of zij volledig zelf. Al heeft u in die week maar een (half)uurtje beschikbaar, de coördinatoren zijn blij met uw hulp. En niet alleen zij. Het gaat tenslotte om de 200.000 mensen in Nederland met epilepsie! Zij kunnen onverwachts een epileptische aanval krijgen. Soms helpen medicijnen, maar, helaas, niet altijd. De jaarlijkse collecteweek is daarbij ontzettend belangrijk."
In Middelharnis wordt de actie gecoördineerd door Edwin Wendt. Wie mee wil helpen, kan hem benaderen. Stuur een email naar of edwinwendt@hotmail.com. Bellen kan ook: 06-46179897. Wordt er niet direct opgenomen, dan graag inspreken met vermelding van telefoonnummer.

Het Epilepsiefonds zet zich al ruim 125 jaar in voor mensen met epilepsie. Het Epilepsiefonds sloeg in 2021 de handen ineen met de Epilepsie Vereniging Nederland. De Epilepsie Vereniging met zijn gewesten was er voor en door mensen met epilepsie. De gewesten die de EVN hanteerde, zijn opgeheven. De EVN voert haar activiteiten sinds 26 maart 2021 uit onder de vlag van EpilepsieNL. Met onder meer een advieslijn, ontmoetingen tussen lotgenoten en door belangenbehartiging zetten zij zich in voor iedereen die leeft met de gevolgen van epilepsie en ondersteunen ze wetenschappelijk onderzoek naar epilepsiechirurgie waardoor het jaarlijks mogelijk is om al meer dan 100 mensen aan hun epilepsie te opereren.