Rosalie van der Wolf uit Oude-Tonge rijdt op kop tijdens de wielerronde van Dirksland in 2021.
Rosalie van der Wolf uit Oude-Tonge rijdt op kop tijdens de wielerronde van Dirksland in 2021.

Voogd & Voogd hoofdsponsor Wielerronde van Dirksland 2022

DIRKSLAND - Na de succesvolle doorstart van de wielerronde in het afgelopen jaar wordt er dit jaar op zaterdag 20 augustus een vervolg aan gegeven. Voor deze editie is Voogd & Voogd aangehaakt als hoofdsponsor. Patrick de Jong van Voogd & Voogd stond afgelopen jaar langs het parcours als toeschouwer en hij zag de potentie van het evenement.

“Het afgelopen jaar was voor ons een opstartjaar waarbij we bij wijze van pilot hebben gekeken wat er allemaal op je afkomt wanneer je een wielerronde organiseert”, zegt Arie van’t Geloof van de wielerronde. "Dat dit nu mag leiden tot een samenwerking met hoofdsponsor Voogd & Voogd tot gevolg, is voor ons een succes wat ons stimuleert om het dit jaar nog beter te doen. Zo streven we ernaar om een aantal bekende namen aan de start te krijgen en gaan we wat meer rond de ronde organiseren. Bij Voogd & Voogd werken ook veel sportievelingen, daarom wordt er een toertocht over het eiland aan de ronde gekoppeld welke finisht op het parcours van de ronde." 

Het parcours gaat net als vorig jaar over de Beatrixlaan, Burgemeester C. Zaaijerlaan, Oudewei en de Philipshoofjesweg. De finishlocatie is in de Beatrixlaan ter hoogte van de Margrietlaan. Het programma voor deze dag is als volgt: om 10.00 uur start het evenement met de loopfietsen voor kinderen van 3 en 4 jaar. Vervolgens is er om 10.45 uur de dikke banden race voor 5 tot 12 jarigen.

Om 12.00 uur start dan de funklasse wedstrijd, de bedoeling hiervan is dat deze laagdrempelig is voor niet-licentiehouders. Deelname in al deze categorieën is gratis en een ieder mag mee doen. Vanaf 12.45 uur start de sportklasse, gevolgd door de amateurs welke om 14.00 uur starten. Als afsluiter is er om 15.45 uur een profwedstrijd voor de dames; de wedstrijd staat op de internationale kalender en we verwachten een mooi startveld te mogen verwelkomen. De finish wordt verwacht rond 17.15 uur. Na afloop draait de discobus van eveneenfeestje.nl nog muziek om het evenement vrolijk af te sluiten.

Opgeven voor de loopfietsen, dikke banden race en funklasse kan per e-mail naar (wielerronde.dirksland@gmail.com) of via de website: https://ready2race.teamjumbovisma.nl/ Volg de facebookpagina voor meer informatie. Bewoners worden te zijner tijd middels een brief nader geïnformeerd. We nodigen iedereen uit om de wedstrijden onder het genot van een hapje en een drankje te komen volgen.