(Foto: archief Eilanden-Nieuws)
(Foto: archief Eilanden-Nieuws)

Tour d'Orange: fietsen voor Youth for Christ

GOEREE-OVERFLAKKEE - Sinds een half jaar rijdt de oranje bus van Youth for Christ over het eiland. De jongerenwerkers bereiken op die manier al tientallen jongeren in Dirksland en Stellendam.

Youth for Christ wil graag uitbreiden naar Oude Tonge. De eerste gesprekken zijn al geweest en het team wordt gevormd. Ook hopen ze in het nieuwe schooljaar te starten bij de middelbare scholen in Middelharnis. Voor uitbreiding naar deze beide plaatsen zijn echter nog financiën nodig (busonderhoud, standplaats, coördinatie, enz). Daarom wordt op zaterdag 25 juni  de sponsorfietstocht Tour d’Orange georganiseerd. Het is de eerste keer dat er een plaatselijke editie van dit landelijke sponsorevenement plaatsvindt op ons prachtige eiland. Youth for Christ hoopt dat fietsers vanuit alle hoeken van het eiland op de trappers stappen om geld in te zamelen voor het jongerenwerk. Ze zijn ambitieus en hopen 150 enthousiastelingen bij elkaar verzamelen.

Een eigen plek

Youth for Christ Goeree-Overflakkee heeft het geld hard nodig om jongeren op Flakkee een plek te bieden waar ze veilig en geliefd zijn. Hen op het spoor van Jezus te zetten en te helpen bouwen aan een betere toekomst. "Jongeren hebben behoefte aan een eigen plek. Een plek waar ze worden gezien. Door de uitgestrektheid van het eiland is een centraal gelegen ontmoetingsplek hiervoor helaas niet ideaal. Wij zetten om die reden een mobiele ontmoetingsplek in. Op deze manier kunnen we alle jongeren van het eiland in hun eigen omgeving opzoeken en bereiken."

Meer informatie over de Tour d'Orange en het werk van Youth for Christ is te vinden op www.yfc.nl.