Longpuntbijeenkomsten gaan door na de zomer

DIRKSLAND - Vorige week donderdag vond er in Dirksland na lange tijd weer een Longpuntbijeenkomst plaats. Longarts Peter van Hal hield een presentatie gehouden over COVID-19 en COPD/astma nu en in de toekomst.

Van Hal gaf de volgende adviezen mee: eet goed en krijg voldoende slaap, wees vriendelijk en respectvol, handen wassen, (slim) vaccineren, blijf bewegen, blijf goed geïnformeerd. Het programma voor de longpuntbijeenkomsten ziet er als volgt uit: 'Mantelzorgers in samenwerking met de thuiszorg' door Elly Jordens, verpleegkundig specialist longziekten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis op donderdag 22 september, 'Diëtiek, update aan voeding bij longziekten' door Willie Bennik, diëtist van praktijk ProVie-And op donderdag 20 oktober en 'Mondharmonica – je longen trainen met muziek', een feestelijke afsluiting van het jaar met een hapje en een drankje op donderdag 8 december. 

Werkgroep Longpunt wenst iedereen een fijne zomer toe en hoopt bij de volgende bijeenkomsten weer veel bezoekers te mogen ontmoeten.