Afbeelding
Op de foto links Bart-Jan Boot en Gerson van den Boogert, rechts Eline de Gast.

Pianoconcert Hervormde kerk Sommelsdijk

SOMMELSDIJK - Op zaterdag 28 mei zal de ‘nieuwe’ piano van de Hervormde kerk in Sommelsdijk aan de gemeente en aan iedereen die van muziek houdt gepresenteerd worden. Al lange tijd was er bij velen de wens om een akoestische piano in de kerk te hebben. In oktober vorig jaar is er een Furstein piano in de kerk geplaatst. Door de coronamaatregelen is er nog geen gelegenheid geweest om het instrument echt te presenteren. Aanstaande zaterdag is het zover. Het concert begint om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur.

Drie pianisten zullen de piano laten horen door het spelen van muziek van verschillende componisten. Eline de Gast is in 2017 cum laude afgestudeerd aan het conservatorium Codarts in Rotterdam. Zij is als pianodocente verbonden aan het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee en geeft regelmatig concerten. Gerson van den Boogert en Bart-Jan Boot zijn beiden amateurpianisten. Zij zijn in 2020 met hoge cijfers geslaagd voor het D-examen van het Muziekgebouw. Naast hun studie besteden zij nog veel tijd aan het musiceren. Met dit concert zullen zij laten horen dat ook zij begaafde pianisten zijn.

De akoestiek in de kerk is uitstekend. De piano klinkt daarom prachtig in de sobere, maar fraaie kerk. Luisteraars kunnen genieten van werken van onder andere Bach, Chopin, Mendelssohn, Rachmaninoff en Scriabin. Dit gebeurt in solospel, vierhandig en zelfs zeshandig spel. Daarnaast zal er gezongen worden met pianobegeleiding.

De toegang tot het concert is gratis. Wel wordt er gecollecteerd voor het kindertehuis ‘De barmhartige Samaritaan’ in Oekraïne.