Afbeelding

Eerste Schooldamtoernooi CBS Oranje Nassau groot succes

NIEUWE-TONGE - De afgelopen maanden hebben 37 kinderen uit de groepen 4 tot en met 8 van CBS Oranje Nassau uit Nieuwe-Tonge voor het eerste jaar tegen elkaar gedamd om de titel “Schooldamkampioen van de school”. 

Vanaf januari lieten de leerlingen bijna iedere week op maandagmiddag na schooltijd zien hoe goed ze kunnen dammen. Dit deden zij onder leiding van meester Jan Willem van de Werken. Vanaf het begin werd ook duidelijk dat er thuis, maar ook door opa’s, oma’s, ooms en tantes, druk geoefend werd. Het damniveau van de kinderen steeg per ronde en dat leverde spannende potjes op. Regelmatig eindigde wedstrijden in remises, omdat kinderen even goed konden dammen. De spanning werd vooral in de fase na de poulewedstrijden steeds hoger. 

Uiteindelijk bleven er acht spelers over. De acht beste dammers van de school gingen weer een spannende strijd met elkaar aan. Schooldamkampioen werd Jens Koote uit groep 8. Hij kreeg de beker voor de eerste prijs en hij mag voor een tijd ook de wisselbeker op zijn kamer zetten. Tweede werd Timon Meijer uit groep 8, derde Daniël van Walsem uit groep 7 en vierde Rozemarijn de Geus Dam uit groep 7. Op de 5e plaats eindigde Caithlin van Lenten uit groep 8, op de 6e plaats Wouter van der Sluis uit groep 8, op de 7e plaats Femke Stelwagen uit groep 7 en op de 8e eindige Hannah van Daalen groep 6. Alle kinderen uit de top 8 kregen ook een beker mee naar huis. De andere kinderen kregen als herinnering een vaantje mee. Al met al kan er worden teruggezien op een geslaagd Schooldamtoernooi op CBS Oranje Nassau in Nieuwe-Tonge.