(Foto: Marjo Smit).

DVV'09 op matchpoint na zwaarbevochten zege op SNS

REGIO - DVV’09 heeft zichzelf een zeer goede dienst bewezen met een zwaarbevochten overwinning op SNS. De Stadtenaren bleken zoals altijd een zeer taaie ploeg en verdedigden met man en macht. Pas in de 75e minuut werd de Stadse nederzetting opengebroken. De Geus schoot zijn ploeg met een prachtige vrije trap naar de overwinning, waardoor DVV’09 zich komende bij FIOS tot kampioen kan kronen.

De beleving rondom de wedstrijd van zaterdag was fantastisch. Met een schitterend spandoek, gemaakt door de gebroeders Van Gils en kameraden, werd de ploeg van John Kleijn al overweldigd tijdens de warming-up. Dit alles werd nog veel mooier toen bij de veldbetreding het vuurwerk de lucht in ging en het gehele sportcomplex in blauw/witte rook geneveld was. Vakkie luufel was uitverkocht en het veld lag er als een biljartlaken bij. Met heel deze entourage kon het toch niet misgaan vandaag, zou je verwachten. Toch zou het een hele spannende middag worden. SNS is voor DVV altijd een taaie tegenstander en de gasten waren niet van plan om cadeaus weg te geven. In de eerste helft had DVV veelvuldig de bal en ging op zoek ging naar een gat in de Stadse verdediging. Dit leverde zo nu en dan wel wat mogelijkheden op, maar echt moeilijk werd het doelman Van Asperen niet gemaakt. De grootste kans voor rust was zelfs voor de bezoekers. Bij één van de sporadische uitbraken zag Van Gurp zijn schot via de vingertoppen van Hanenberg op de lat uiteenspatten. Ook waren er al vroeg in de eerste helft wat zorgen om Van Bergen, die met een vervelende oogblessure het veld moest verlaten. Gelukkig was huisarts Graafland als supporter aanwezig en kon hem van het juiste advies voorzien. Beide ploegen lieten zich deze middag duidelijk niet het kaas van het brood eten en stond het duel bol van felle, maar over het algemeen faire duels.

In de tweede helft liet de thuisploeg zich wat nadrukkelijker zien voor het doel van SNS. Van der Veer was met een knappe kopbal het dichtst bij het openingsdoelpunt. Zijn poging werd ternauwernood door doelman Van Asperen uit de hoek getikt. De Dirkslanders moesten uiteindelijk tot de 75e minuut wachten op de bevrijdende treffer. Van der Veer werd op het kalk van het zestienmetergebied onderuit gehaald en de scheidsrechter besloot tot een vrije trap. De Geus ontfermde zich over de bal en krulde de bal op prachtige wijze om de muur heen en zette hiermee zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. De vreugde was groot en het doelpunt werd uitgebreid met het publiek gevierd. Het laatste kwartier zou uiteindelijk zenuwslopend zijn voor zowel spelers en begeleiding, maar ook het publiek. Vakkie Luufel schreeuwde DVV letterlijk door deze spannende minuten heen. SNS ging één-op-één spelen achterin en de thuisploeg kreeg via de ingevallen Van Putten veel ruimte om de wedstrijd definitief te beslissen. Na de allerlaatste corner, waarbij zelfs de boomlange doelman van SNS mee naar voren ging, vond de scheidsrechter het genoeg geweest en waren de hele belangrijke, zwaarbevochten drie punten een feit.

Door deze overwinning is het een feit dat DVV’09 volgende week tegen FIOS de kans krijgt om zich tot kampioen van de 4e klasse te kronen. De aftrap in Achthuizen is om 14.30 uur.