Dedier Bos scoort uit een strafschop de 2-1. (Foto: Peter Prins)

Nacompetitie uit het zicht voor De Jonge Spartaan

MIDDELHARNIS - Voor OSV Oud-Beijerland en De Jonge Spartaan was de onderlinge confrontatie van afgelopen zaterdag in Oud-Beijerland de laatste kans op een prijs dit seizoen: de derde periodetitel. De ploeg uit Middelharnis zag de prijs en daarmee een plekje in de nacompetitie uit het zicht verdwijnen na een ruime nederlaag (4-1).

Na een afwachtende openingsfase was de eerste kans voor de bezoekers. Chris Hoogzand schoot hard op de binnenkant van de paal en de inlopende Koen Vervloed kwam een fractie van een seconde te laat om de bal in het doel te schieten. Even later kreeg gelegenheidsspits Tim Driece een vrije kopkans na een voorzet van aanvoerder Gerben Prins. Hij kopte de bal echter in de handen van de keeper. De thuisclub had in de eerste helft wel meer balbezit, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Kort na rust zette Marco van Daalen vanaf links voor en bij de tweede paal kon Kenzo Sanches de bal in het Spartaanse doel schieten. Wiljan Driece maakte even later gelijk met een afstandsschot. Scheidsrechter Obradovic legde de bal in de 66e minuut op de stip na een vermeende duwfout. Dedier Bos pakte dit buitenkansje dankbaar uit en maakte de 2-1. Een eigen doelpunt van De Jonge Spartaan zorgde voor 3-1. Pal voor tijd werd het zelfs 4-1 door Dylan de Vroed.

De Jonge Spartaan speelde een redelijke wedstrijd tegen een goed spelende tegenstander. De strafschop bleek het kantelpunt van de wedstrijd. Na de 2-1 ging OSV steeds beter spelen en won de wedstrijd uiteindelijk verdiend. Met een zege op FC IJsselmonde in de thuiswedstrijd van komende zaterdag 28 mei kan De Jonge Spartaan de knappe vierde plaats op de ranglijst definitief veiligstellen.