Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Breicafé 

Woensdag 25 mei is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Inloop van 19.30-22.00 uur. Entree 2 euro. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 06-20 10 40 65. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN. 

DIRKSLAND

Bingo

Donderdag 26 mei is er weer een gezellige bingo in de Victoriahal, Philipshoofjesweg 57. De zaal gaat open om 18.30 uur, start om 19.30 uur. Er worden weer mooie geldprijzen uitgegooid en natuurlijk het lootje voor een gratis bingokaartje. In de pauze is er een lekker hapje. Er kan ook worden opgegeven voor de marathonbingo op 2 juli via 0620213165. 

MIDDELHARNIS

Film 'Mijn Rembrandt'

Donderdag 26 mei, 20.00 uur wordt in Filmhuis Middelharnis de film Mijn Rembrandt van regisseur Oeke Hoogendijk vertoond. De film geeft een fascinerend inzicht in wat het werk van deze Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt. Geschikt voor alle leeftijden | documentaire | kunst | 97 minuten. Organisatie: Stichting ZIJN. Locatie: Diekhuus, Rabobankzaal - Beneden Zandpad 7 in Middelharnis. Toegang: 10 euro / Filmhuisleden en CJP 8,50 euro, inclusief consumptie
Meer informatie: www.hetdiekhuus.nl

HERKINGEN

Voorjaarsmarkt

Zaterdag 28 is er van 10.00 tot 13.00 uur een voorjaarsmarkt voor ZGG en evangelisatie. Het adres is Onderlangs 6. Kom gezellig langs voor een kopje koffie/thee/fris met wat lekkers erbij, en snuffel rond tussen de prachtige fotokaarten, boeken van Van der Boom, Kaas, kruudplaetjes, appeltaart, boterkoek, enzovoort, enveloppe trekken, aspergeboerderij Van der Velde. Lekkernijen van: met Mien zit je gebakken! Ook is er een crea-tafel en wordt er ondergoed van Beeren, panty’s en sokken, Fruit van Stolk verkocht. Haal een lekker broodje knakworst of een tosti en raad het gewicht van een boodschappenkrat.

LANGSTRAAT

Rommelmarkt in Langstraat

Op 4 juni is er een rommelmarkt, georganiseerd door de belangenvereniging Langstraat. De rommelmarkt wordt gehouden rond het gebouw De Keet aan de Beatrixstraat 22 in Langstraat. (Dit is ca. 1 km voorbij Achthuizen.) Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 15.00 uur om te snuffelen tussen alle 2e hands schatten. Er zijn o.a. boeken, kleding, huisraad en kinderspeelgoed. Ook is er een gezellig terras met eten en drinken, leuke activiteiten en natuurlijk een geweldige sfeer. Uw auto kunt u parkeren aan de achterkant van de Keet op het parkeerterrein, maar ruimte is beperkt. Voor de fiets is er voldoende plek. De opbrengst van de rommelmarkt komt ten goede aan onderhoud van de Keet en activiteiten voor jong en oud. Heeft u zelf nog spullen voor onze rommelmarkt? Bijvoorbeeld kleding of huishoudelijke spullen. Dan kunt u deze inleveren op zaterdag 28 mei tussen 16.00 en 17.00 uur aan de Beatrixstraat 22 in Langstraat.

NIEUWE-TONGE

Jaarconcert Apollo

Na lang wachten is het weer zover: het jaarconcert van Muziekvereniging Apollo te Nieuwe-Tonge. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 11 juni 2022. De avond zal verzorgd worden door het Slagwerkensemble en de Harmonie, waarbij ook de jeugd hun muzikale talenten ten gehore zullen brengen. Tevens zijn er ook weer leuke prijzen te winnen met een loterij. Het jaarconcert vindt plaats in het Dorpshuis te Nieuwe-Tonge, Korteweegje 14. De deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur, het concert vangt aan om 20.00 uur. Entree is gratis.

OOLTGENSPLAAT

Avondvierdaagse

Van maandag 30 mei t/m vrijdag 3 juni a.s. wil men opnieuw een avondvierdaagse organiseren. Afstanden: 2½ km, 5 km en 10 km. De start vindt op maandag/dinsdag/woensdag plaats vanaf: C.B.S. “De Hoeksteen”. De start vindt op donderdag/vrijdag plaats vanaf: O.B.S. “De Regenboog” U kunt meewandelen door betaling van het startgeld ten bedrage van € 5,-. De start is steeds tussen 18.00 uur en 18.30 uur. Alleen op vrijdag afwijkende tijden: de 10 km vertrekt gewoon om 17.45 uur. De 5 km vertrekt om 18.30 uur. De 2½ km vertrekt om 19.00 uur. Sponsoring van de Avondvierdaagse is altijd welkom (doel moet nog worden bepaald).

OUDDORP

Fietspuzzeltocht

Op donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag is er een fietspuzzeltocht op de 'Kop van Goeree', georganiseerd door de vrouwenvereniging en de jeugdvereniging van de GG Ouddorp. Het vertrek is tussen 14.00 en 15.00 uur vanaf de Mekkerstee. Er is koffie, thee, fris, gebak en ander lekkers te koop. Prijzen: 3,50 euro per persoon of 12,50 euro per gezin. Betalen kan contant, met pin of via QR-code. De opbrengst van de fietspuzzeltocht is bestemd voor de renovatie van de Gereformeerde Gemeente in Ouddorp en voor Oekraïne.

SOMMELSDIJK

Bingo

Zaterdag 28 mei is er in wijkgebouw de Zwaluw, Sperwer 55, een bingo van de O-G-O. De start is om 19.30 uur en de zaal is open om 19.00 uur. Een kopje koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden 11 rondes gespeeld voor 6,50 euro. Daarnaast zijn er nog 9 gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van 2 extra rondes voor 1 euro per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Inleveren spullen Exoduskerk

Begin november worden in de Exoduskerk weer de jaarlijkse ontmoetingsdagen gehouden, een gezellig evenement met allerlei activiteiten. De organisatie is al volop bezig met de voorbereidingen en vraagt ook uw hulp. Heeft u mooie, goede en bruikbare spulletjes die u niet meer gebruikt, dan ontvangen wij die graag voor onze verkoopkramen. Geen grote voorwerpen (meubilair, electronica, witgoed) en graag aanleveren in stapelbare dozen. Inleverdatum: zaterdag 11 juni 2022 tussen 9.00 en 11.00 uur in de Exoduskerk, Dorpsweg 97a. 

STELLENDAM

Containerverkoop

Zaterdag 28 mei is er een containerverkoop in de tuin van de Gereformeerde Kerk in Stellendam, Kerkhoflaan 2. In de container worden goede tweedehands spullen verkocht en is er bij mooi weer een koffiecorner in de tuin. Tijd: 10.00-12.30 uur. 

Verkoopactie kip

Op zaterdag 4 juni houdt de activiteitencommissie van de HHG Stellendam weer een kipverkoopactie. Er kan kipfilet of kipdijvlees worden besteld. Deze 2 soorten vlees worden verkocht in zakken van 5 kilo en zijn dus alleen per 5 kilo te bestellen. De prijzen zijn: 5 kilo kipfilet voor 42,50 euro en 5 kilo kipdijvlees voor 37,50 euro. Bestellingen kunnen worden doorgegeven tot zaterdag 28 mei aan Patricia van Bruinisse per mail patricia_vreeswijk@hotmail.com, per app 06-30 72 25 05 of doorbellen op 06-30 72 25 05 (graag bellen tussen 18.00 uur en 20.00 uur). Bestellingen afhalen: zaterdag 4 juni tussen 9.00-10.00 uur bij de Beth-El kerk aan de Voorstraat. Graag gepast betalen. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Poelier Troost uit Hellevoetsluis en bevelen wij van harte bij u aan.