Lezersreis 'Boerenbond in de tram'

GOEREE-OVERFLAKKEE - Eilanden-Nieuws en Experia Travel organiseren op zaterdag 18 juni een lezersreis. De deelnemers bezoeken onder leiding van een gids het Boerenbondmuseum in Gemert, ook wordt een rit gemaakt met een replica vban een oude stoomtram.

In de ochtend rijden de deelnemers Brabant in en is er een pauze voor koffie met gebak. Vervolgens gaat de reis verder naar Gemert voor een bezoek aan het Boerenbondmuseum. Het museum toont het leven in een Peeldorp aan het begin van de vorige eeuw, rond het geboortehuis van Pater van den Elsen. Het museum herbergt onder andere twee originele boerderijen,verschillende ambachtshuisjes, een handkrachtzuivelfabriek, een plattelandsschooltje,een machinale klompenmakerij en houtzagerij en een veldkapel. Dit alles wordt uiteraard onder leiding van een gids bekeken. 

Na de koffietafel maken de deelnemers een rit metde 'Goede Moordenaar', een replica van de oude stoomtram die op het traject 's-Hertogenbosch – Helmond reed. De rit voert langs mooie plekken in het buitengebied, historische gebouwen en het gezellige centrum van Gemert. De dag wordt uiteraard afgesloten met een uitstekend diner.

Programma

De bus vertrekt om 07.30 uur vanaf Ouddorp (bushalte station Broekweg), om 08.00 uur vanuit Middelharnis (bushalte gemeentehuis) en om 08.15 uur vanuit Oude-Tonge (busstation). Om 09.15 uur is er koffie met gebak, rond 11.00 uur is de aankomst Gemert waarna de genoemde activiteiten plaatsvinden. Het diner staat gepland om 17.00 uur, rond 20.30 uur zal de bus weer op het eiland zijn.

Aanmelden

Voor het doorgaan van de lezersreis zijn minimaal 30 deelnemers nodig. U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar lezersactie@eilandennieuws.nl. Vermeld daarin uw naam en adresgegevens, met hoeveel personen u wilt komen en de voorkeur voor het opstartpunt (Ouddorp/Middelharnis/Oude-Tonge). De kosten voor abonnees van Eilanden-Nieuws zijn 87,50 euro per persoon, niet-abonnees betalen 97,50 euro per persoon.