(Foto: Jarco van FL beveiliging)
(Foto: Jarco van FL beveiliging)

Grote uitslaande brand in Oude-Tonge verwoest woning

OUDE-TONGE - In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 mei brak een grote brand uit in een pand aan de Oostendesedijk in Oude-Tonge. Om half één ‘s nachts kwam de eerste melding binnen over een brand in een agrarisch bedrijf. De oorzaak van de brand is nog onbekend, het pand moet als verloren worden beschouwd.

Door Erwin Guijt

Eenmaal gearriveerd werd duidelijk dat de (leegstaande) woning niet meer gered kon worden. Daarom richtte de brandweer zich vooral op het voorkomen dat de brand zou overslaan naar een naastgelegen schuur. In eerste instantie zorgde de waterwinning voor enige uitdaging, vandaar dat een groot watertransport werd gealarmeerd. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond werd ook het droneteam ingeschakeld, om te kijken waar de hotspots zaten. De brandweer trof een lege woning aan bij aankomst en er vielen dan ook geen slachtoffers. Het incident duurde een uur of vijf; de laatste eenheid vertrok pas begin van de ochtend.

Illegaal

Later die ochtend laaide het vuur weer op, dus werd de brandweer nogmaals opgepiept om dat in de kiem te smoren. Vanuit Zierikzee kwam de hoogwerker, die met assistentie van de brandweer van Nieuwe-Tonge de brand goed afgeblust heeft. Frappant detail is dat in augustus vorig jaar hetzelfde pand door brand werd getroffen. Er circuleren geruchten dat het pand illegaal bewoond zou zijn, maar dat is niet bevestigd. Ook de oorzaak van de brand is nog onbekend, het team brandonderzoek van de brandweer doet daar verder onderzoek naar.