Wethouder Bruggeman knipt onder toeziend oog van het hele team het lint door (Foto: Mirjam Terhoeve).
Wethouder Bruggeman knipt onder toeziend oog van het hele team het lint door (Foto: Mirjam Terhoeve).

Huisartspraktijk in Den Bommel feestelijk heropend

Algemeen

DEN BOMMEL - Na een flinke verbouwing en uitbreiding werd de huisartspraktijk in Den Bommel afgelopen zaterdag feestelijk heropend door wethouder Berend-Jan Bruggeman. Onder het genot van een hapje, drankje en vrolijke muziek waren vele belangstellenden getuige van dit moment. Huisarts Cynthia Trimp en haar medewerkers zijn enorm blij met het resultaat. “Het is niet alleen ontzettend mooi geworden, maar we kunnen vooral onze patiënten de komende jaren weer goed ontvangen en helpen”, aldus het trotse team. 

Door Mirjam Terhoeve

De stemming zat er goed in afgelopen zaterdag. Onder een stralende zon en met muzikale ondersteuning van muziekkorps ‘Wilhelmina’ uit Numansdorp die de braderie, iets verderop, even had verlaten om bij het plechtige moment aanwezig te zijn, knipte Bruggeman het lint door om de vernieuwde praktijk officieel te openen.
De huisartsenpraktijk is al decennia lang gevestigd aan de Schaapsweg, maar werd de afgelopen jaren te klein door toename van personeel. “Naast een spreekkamer voor de huisarts is er immers ook behoefte aan ruimte voor de praktijkondersteuner, de diëtiste, de diabetesverpleegkundige en het bloed prikken”, vertelt Trimp. “Het gebeurde regelmatig dat we kamertjes aan het wisselen waren. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Onze praktijk telt 2200 patiënten en die willen we zo goed mogelijk kunnen ontvangen en helpen. Bovendien werd ook de ruimte voor de apotheek veel te krap. Tijd voor actie dus. In oktober is er een start gemaakt met de verbouwing. Aan de achterkant is een stuk aangebouwd, waardoor de oppervlakte bijna verdubbeld is. In die extra ruimte zijn nu de spreekkamers van de huisarts en praktijkondersteuner te vinden. We hebben er nu vijf in plaats van drie, waardoor we allemaal een eigen plek hebben. Dat werkt wel zo prettig.”

Keuken als apotheek

In januari ging ook het oude gedeelte van de praktijk op de schop. Noodgedwongen stelde de huisarts een deel van haar naastgelegen woonhuis beschikbaar om toch patiënten te kunnen ontvangen. “Ja dat was wel even behelpen”, lacht ze. “Onze keuken diende als apotheek en we hadden portocabins in de tuin geplaatst, die we gebruikten als spreekkamer. Verder hadden we nog een ruimte gehuurd in Ooltgensplaat om ook daar patiënten te kunnen helpen. Gelukkig had iedereen begrip voor de situatie. We hebben geen enkele klacht ontvangen. Uiteraard hadden we vooraf onze patiënten hierover goed geïnformeerd. Op wat kleine puntjes na is alles nu klaar en we zijn daar allemaal erg blij mee.”

“Naast extra spreekkamers zijn ook de apotheek en de wachtkamer flink uitgebreid en het gehele interieur is in een nieuw jasje gestoken”, vult praktijkondersteuner Bettine de Dreu aan. “Alles oogt fris, ruim en modern. Bovendien is er een extra service toegevoegd in de vorm van een uitgifteautomaat voor medicijnen. Deze is 24/7 beschikbaar. Patiënten kunnen door middel van een sms-code op hun telefoon de bestelde medicijnen uit de automaat pakken. Handig voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om tijdens de openingsuren hun medicijnen op te halen. In de toekomst willen we het ook mogelijk maken om drogisterij-artikelen, zoals paracetamol, op deze manier aan te bieden.”

Investeren

De kernwethouder voor Den Bommel, Berend-Jan Bruggeman, vertelde trots te zijn op het resultaat. “In de media hoor en lees je niet anders dan dat de huisartsenzorg onder druk staat. En hier in Den Bommel wordt er juist flink geïnvesteerd in de toekomst. Daar mogen we met zijn allen heel blij mee zijn. Een huisarts is er om zorg te verlenen, maar het vak kent uiteraard ook een zakelijke kant en het is belangrijk om als organisatie vooruit te kijken. Deze praktijk is weer helemaal klaar voor de toekomst. En al maak je er het liefst zo min mogelijk gebruik van, voor de patiënten is het fijn dat ze dicht bij huis een beroep kunnen blijven doen op zorg.”

Na het doorknippen van het lint kon iedereen binnen een kijkje nemen en daar werd goed gebruik van gemaakt. De huisarts had niks teveel gezegd en zij en haar medewerkers mochten dan ook heel veel complimenten in ontvangst nemen.