De nieuwe leden van het comité van aanbeveling: Heike Noordzij (l.) en Ada Grootenboer (r.).
De nieuwe leden van het comité van aanbeveling: Heike Noordzij (l.) en Ada Grootenboer (r.).

Inloophuis biedt mogelijkheid om laagdrempelig in gesprek over kanker

Algemeen

OUDDORP - Inloophuis De Boei Goeree-Overflakkee biedt haar gasten de mogelijkheid om iedere tweede en vierde dinsdag van de maand bijeen te komen. De naam “Inloophuis” zegt het al: een ieder die dat wil en die op enigerlei wijze is getroffen door kanker, is alleen of tezamen met naasten van harte welkom. In de ochtend is er dan de mogelijkheid om met een van de gastvrouwen in gesprek te gaan over deze ziekte en alle problemen die daarbij worden ervaren te bespreken of in gesprek te gaan met lotgenoten en gezellig een kopje thee of koffie te drinken.

In de middag probeert men een stukje ontspanning of creativiteit te realiseren door bijvoorbeeld een yogales, bloemschikken, schilderles of een lezing door deskundigen op het gebied van kanker of een totaal ander onderwerp.

Wie wil kennismaken kan op de eerstkomende dagen (24 mei, 14 en 28 juni) kennismaken in de sfeervolle locatie van het Inloophuis: De Overkant, Dijkstelweg 33 te Ouddorp. Vooraf aanmelden niet nodig.

Comité van Aanbeveling

Het Inloophuis is er zeer recentelijk in geslaagd het comité van aanbeveling uit te breiden met de burgemeester, mevrouw Ada Grootenboer en mevrouw Heike Noordzij, als oncoloog verbonden aan het Van Weel Bethesda Ziekenhuis. 

Op 24 mei is er een presentatie door Monique Seters van Coach Connect, waarbij in wordt gegaan op de impact van kanker aan de hand van de leefgebieden die geraakt kunnen worden. Denk aan lichamelijke veranderingen, emoties/zingeving, voeding, angst, relaties, seksualiteit, werk, sport, bewegen en financiën. Hiermee sluit men in de breedte bij iedere gast aan en is er veel ruimte om de interactie op te zoeken en aan te gaan.