Biljarters gevraagd in Middelharnis

"Gezelligheid staat bij ons voorop. Het competitie-element komt pas op de tweede plaats", zegt Stichting ZIJN. "Om aan de competitie deel te nemen hoeft u niet heel goed te kunnen biljarten. Als u de beginselen onder de knie hebt en een beetje oog voor het spel, is dat voldoende. Er wordt gespeeld op gemiddeld percentage. Dat wil zeggen dat een minder goede speler evenveel kans heeft om een partij te winnen als een goede speler. Het te spelen aantal punten (moyenne) wordt elke zeven partijen opnieuw berekend. Aan het eind van de competitie (van september tot mei) zijn er enkele leuke prijzen te winnen. Het aantal prijzen is afhankelijk van het aantal deelnemers aan de competitie. Als u geen eigen keu bezit, kunt u de keuen van de stichting gebruiken.

De contributie bedraagt 6 eruo per maand, dus dat is vier wedstrijdmiddagen. Voor dat bedrag worden de biljarts bijgehouden (zij krijgen elk jaar nieuwe lakens en ballen) en is er voor bezoekers tijdens de pauzes van de wedstrijden koffie of thee en een koekje. Tegen betaling is er ook bier, frisdrank en dergelijke te verkrijgen.

Wie geïnteresseerd is, kan contact opnemen met de competitieleider de heer Bas Gelderblom (telefoon 06-81142948 of e-mail basgelderblom@gmail.com), of met de administratie van het Wijkcentrum, mevrouw Marja de Jong (telefoon 0187-483366, keuze 6 of e-mail m.dejong@zijngo.nl).

"Natuurlijk kunt u ook gewoon binnen stappen op vrijdagmiddag. Dan kunt u de sfeer proeven en uiteraard een kopje koffie of thee drinken en eventueel een partijtje meespelen. Graag tot ziens in het wijkcentrum Middelharnis", aldus Stichting ZIJN.