Traditionele jaarmarkt in Sommelsdijk is terug

SOMMELSDIJK - Nadat de Hervormde Gemeente van Sommelsdijk vanwege de coronacrisis twee jaar geen traditionele jaarmarkt kon organiseren, is het dit jaar weer zover: op zaterdag 21 mei 2022 is een ieder weer als vanouds van harte welkom aan de Enkele Ring in Sommelsdijk.

De markt, die rondom de Hervormde kerk wordt georganiseerd, is dit jaar geopend van 10.00 tot 13.30 uur. Er zullen diverse activiteiten zijn, onder andere: grote rommel-/boekenmarkt, verkoop van dames- en kinderkleding, groenten, fruit en kaas. Voor de inwendige mens worden heerlijke kibbeling, patat, pannenkoeken en andere lekkernijen verkocht. Er zijn dit jaar weer leuke prijzen te winnen bij onder andere het rad van avontuur, de boodschappenmand en andere verlotingen. Daarnaast is er voor de kinderen onder meer een springkussen.   

In het kerkgebouw kunnen bezoekers genieten van orgelspel, uitgevoerd op het Meere-orgel. Daarnaast zal er een expositie worden ingericht met schilderijen van Sjaak Maliepaard (stichting Uit Uw Hand, https://www.uituwhand.nl/). Ds. Sjaak Maliepaard (1954), geboren in Haarlem, is na een loopbaan als politieagent eerst in Haarlem en later in Barneveld, sinds november 1987 predikant. Hij is altijd creatief geweest, maar sinds twaalf jaar is zijn gave van het schilderen ontdekt. "Hij bestudeert het Woord, mag erover preken en zo af en toe, zoals hij zelf zegt, maakt hij er een “werkje” van om zo door middel van de schilderijen Jezus te kunnen prediken", aldus de organisatie van de jaarmarkt, die hoopt weer veel bezoekers te mogen ontvangen. "We zijn dankbaar dat deze markt weer mogelijk is en hopen vooral dat het een dag van ontmoeting zal zijn."