Kerkelijke gemeenteleden namen afscheid van ds. Karel van Wijngaarden en zijn echtgenote (Foto: Jaap Ruizeveld).
Kerkelijke gemeenteleden namen afscheid van ds. Karel van Wijngaarden en zijn echtgenote (Foto: Jaap Ruizeveld).

Afscheidsreceptie predikant Karel van Wijngaarden

OUDDORP - In de ontmoetingszaal van het kerkgebouw aan de Dorpstienden in Ouddorp is vrijdagavond afscheid genomen van de familie Van Wijngaarden. Ds. Karel van Wijngaarden was van 2017 tot januari 2022 als predikant verbonden aan de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp. Van Wijngaarden legde zijn dienende taak neer na het aannemen van het op hem uitgebrachte beroep van de kerkelijke gemeente in het Friese Holwerd. Daar vindt op 11 juni zijn intrede plaats. De familie Van Wijngaarden verhuist deze week (donderdag) uit Ouddorp.

Door Jaap Ruizeveld

Veel woorden waren al eerder gesproken en geschreven, Zo gaf de kerkenraad in de weekbrief aan: “Wij danken ds. Karel van Wijngaarden en zijn gezin voor hun inzet in onze gemeente en wensen hem Gods zegen toe in alle nieuwe werkzaamheden als predikant in het Friese Holwerd.” Bij het bekendmaken van zijn aangenomen beroep, begin dit jaar, schreef Van Wijngaarden dat hij terugkijkt op een mooie tijd in Ouddorp, waarin hij veel heeft mogen leren en met broeders en zusters mocht optrekken. Nu ook huisvesting in Friesland is geregeld, maakt de familie de verhuis-overstap. 

Van Wijngaarden is geboren en getogen in Zwijndrecht en werd in 2017 bevestigd als predikant in de Doopsgezinde Gemeente door ds. Edwin de Jong. Voor zijn komst naar Ouddorp verzorgde hij een aantal jaren lessen over het Oude Testament voor het Evangelisch college in Middelharnis. Vrijdagavond maakten leden van de kerkgemeenschap van de gelegenheid gebruik om ds. Van Wijngaarden en zijn vrouw bij het afscheid de hand te drukken en korte persoonlijke gesprekken met hen te voeren. Ook een 'stoffelijke' blijk van waardering bleef daarbij niet uit.