Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Visie op hulpmiddelen tijdens oogcafé in Melissant

Algemeen

REGIO - Hulpmiddelenleverancier World Wide Vision biedt mensen met een leesbeperking, blinden en slechtzienden hulpmiddelen op onder meer het vlak van mobiliteit, zoals taststokken, herkenningsstokken, maar ook steunstokken en rollators voorzien van herkenningsmateriaal (wit met rode ringen). 

Word Wide Vision komt erover vertellen tijdens het oogcafé van de Oogvereniging op donderdag 12 mei 2022. Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen aan bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl.

World Wide Vision is een van de oudste hulpmiddelenleveranciers in Nederland. Zij bieden verschillende hulpmiddelen voor mensen met een leesbeperking, blinden en slechtzienden. Alles van leesloepen, loepbrillen, lampen tot brailleschrijfmachines en toebehoren hiervoor.
Het kan voor mensen die blind of slechtziend zijn soms lastig zijn om zich buitenshuis te oriënteren, Hiervoor gebruiken zij hulpmiddelen als een taststok en/of een herkenningsstok. Gaat naast het zien het lopen ook wat lastiger? World Wide Vision biedt ook hulpmiddelen als steunstokken en rollators voorzien van de rode ringen die aanduiden dat de gebruiker minder ziet. Over deze en meer hulpmiddelen komt World Wide Vision vertellen bij het oogcafé op Goeree-Overflakkee op 12 mei 2022.

Oogvereniging 
Het oogcafé is een initiatief van de Oogvereniging, de patiënten- en belangenorganisatie voor mensen met een oogaandoening in Nederland. De oogcafés van de Oogvereniging hebben tot doel het mogelijk maken van ontmoetingen en mogelijkheden tot ervaringsuitwisseling tussen mensen met een oogaandoening. Regelmatig staat er een bepaald thema centraal. Het oogcafé op Goeree-Overflakkee vindt elke tweede en vierde donderdagmiddag van de maand plaats tussen 14.00 en 16.30 uur bij Buurtcentrum Melishof, Binnenweg 59-61, 3248 AE in Melissant. Aanmelden voor het oogcafé is mogelijk door een e-mail te sturen naar bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl. De Oogvereniging biedt uitgebreide informatie over veelvoorkomende en zeldzame oogaandoeningen, oogzorg, leven en werken met een oogaandoening en informatie over de activiteiten die de Oogvereniging organiseert. Lid worden van de Oogvereniging kan op de website van de Oogvereniging.