Windpark Kroningswind organiseert 14 mei informatiedag

MELISSANT - De bouw van Windpark Kroningswind in de Kroningspolder is in volle gang. De 19 windturbines leveren straks voor ongeveer 65.000 huishoudens stroom. De afgelopen tijd zijn onder andere de 19 funderingen gerealiseerd en is de bekabeling aangelegd van het windpark naar het Stedin hoofdverdeelstation in Middelharnis. Nu worden de windturbineonderdelen in delen geleverd en de turbines opgebouwd. Volgens Kroningswind een mooi moment om het publiek uit te nodigen om op zaterdag 14 mei tussen 10.00 en 15.00 uur een kijkje te nemen op het windpark.

Tijdens deze dag worden bezoekers ontvangen bij het substation aan de Halsweg in Melissant. Bezoekers komen daar van alles te weten over hoe het windpark tot stand is gekomen. Er staan diverse kraampjes waar men vragen kan stellen over de bouw, veiligheid, de verdere planning, ecologie, Windfonds Goeree-Overflakkee en nog veel meer. Ook is er wat leuks te doen voor kinderen. En vanaf deze locatie kunnen bezoekers met een pendelbus naar een windturbinelocatie waar de turbine-onderdelen van dichtbij te bekijken zjin.

Primeur

Tijdens deze dag wordt ook een primeur gepresenteerd: het vogeldectectiesysteem dat op het park ingezet gaat worden. Dit systeem moet ervoor zorgen dat er minder vogelslachtoffers vallen. 

Parkeren en verzamelen

Om bij de locatie aan de Halsweg in Melissant te komen, moet men de borden WTG 1 t/m 5 en de instructies van de die dag aanwezige verkeersregelaars volgen. Meer informatie is te vinden op www.kroningswind.nl. Aanmelden is niet nodig.