Afbeelding

Jep!-cheque voor ‘Ons nieuwe Thuis’

Algemeen

STELLENDAM - De tweedehands-kinderkleding en speelgoedbeurs op 2 april jl. van Jep! (Hellevoetsluis) was zo’n succes dat men de mogelijkheid zag om na een donatie te hebben gedaan aan KDC Zonnehof te Spijkenisse, nogmaals een cheque te kunnen overhandigen.

Jep! werd getipt over ‘Ons Nieuwe Thuis’ een kleinschalige woonvoorziening voor acht bewoners met een licht tot matige verstandelijke beperking, in leeftijd variërend van 15 tot 30 jaar. Deze woonvoorziening is geopend in oktober 2020 en gevestigd in een woning in het centrum van Stellendam. Men heeft als visie, een zo normaal mogelijke woonsituatie te leveren aan de bewoners; een echt thuis.

Na een flinke verbouwing van de woning, was het nu tijd de buitenruimte aan te pakken; met hulp van NLDoet en vele vrijwilligers is de tuin flink aangepakt. Het enige wat nog miste was een fijne loungeset, waar de bewoners lekker in het zonnetje op kunnen chillen; iets wat elke jongere graag doet.

Jep! hoorde dit en vond dit zo’n leuk initiatief dat zij hier graag een steentje aan bijdragen. Maandag 25 april zijn er twee dames van Jep! afgereisd naar Stellendam om daar een cheque van 350 euro te overhandigen. Na een kopje thee in huiselijke sfeer en een kleine rondleiding door de prachtige woning, werd de cheque feestelijk door een van de bewoners en de initiatiefnemers in ontvangst genomen.