Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen in Achthuizen

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 25 april een sjoelmiddag in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen 5 euro inclusief koffie of thee.

DIRKSLAND

Oekraïense kerkdienst

Op 24 april is het Pasen in Oekraïne. Er wordt op die dag bij de Hervormde Gemeente in Dirksland een Oekraïense kerkdienst georganiseerd met bijdragen van verschillende Oekraïense christenen. Start: 14.00 uur. Kinderen blijven in de dienst. Na afloop van de samenkomst wordt koffie en thee geschonken. Nederlandse vertaling is aanwezig; neem smartphone en oordopjes mee. Voor meer informatie neem contact op met Tonn den Otter via info@gochurch.nl

MELISSANT

Voorjaarsmarkt rondom de dorpskerk

Op 23 april organiseert de Hersteld Hervormde gemeente van Melissant een voorjaarsmarkt rondom de kerk. Er zijn diverse kramen aanwezig zoals die van Kaasboerderij van Schaik, Met Mien zit je gebakken, Adullam, vrouwenvereniging Tabitha, speelgoed en FM, tweedehands hoeden en boeken, brocanterie, advocaat, kruudplaetjes en eigengebakken cake, kleding, machineborduursels en een hele grote rommelmarkt. Als activiteiten zullen er zijn: springkussen, grabbelton, vakjes vullen, enveloppen trekken en de schiettent. Op het terras kunnen bezoekers genieten van een patatje met een snack of een overheerlijke oliebol. Tijd: tussen 10.00 en 15.00 uur. Het adres is Julianaweg 2 te Melissant.

MIDDELHARNIS

Filmavond in Diekhuus

Donderdag 21 april 20.00 uur wordt in Filmhuis Middelharnis de film Un Monde van regisseur Laura Wande vertoond. Nora wil niets liever dan vrienden maken op haar nieuwe basisschool. Maar op het schoolplein ziet ze dat haar grote broer Abel wordt lastiggevallen. Als ze hem wil helpen gaat het van kwaad tot erger. Terwijl haar vader wil dat ze spreekt, wil haar broer dat ze zwijgt, waardoor Nora voor een verscheurende keuze komt te staan. Un Monde is een meeslepende film over het niet zo onschuldige leven op het schoolplein.
(Vanaf 12 jaar / drama / 72 minuten) Toegang: 10 euro / Filmhuisleden en CJP 8,50 euro, inclusief consumptie. Meer informatie: www.hetdiekhuus.nl

Lezing over Boedapest in de bibliotheek

Op  zaterdag 23 april is er van 14.00 tot 15.00 uur een lezing met PowerPoint over Boedapest in de bibliotheek. Daarin zal onder meer kort worden ingegaan op de geschiedenis van Boedapest dat aan de Donau in Hongarije ligt. Spreker: Esther Kranendonk, docent kunstgeschiedenis en reisleider.
Deze lezing is een voorlichtings- en kennismakingsbijeenkomst voor een groepsreis naar Boedapest van 17 t/m 21 mei 2022, maar is voor iedereen toegankelijk. Inclusief koffie/thee. Graag van tevoren even aanmelden bij de bibliotheek 0187 485644. Entree: 2,50 euro, per pin te voldoen.

NIEUWE-TONGE

Samenzang dorpskerk Nieuwe-Tonge

Op Koningsdag is de dorpskerk in de Ring open en zijn bezoekers welkom om te zingen of te luisteren naar muziek en zang. Er zal gespeeld worden op het orgel, blokfluit, dwarsfluit en viool. De zangmomenten zullen gehouden worden van 10.00 tot 10.30 uur en van 11.00 tot 11.30 uur.

Tuintjesmarkt

Op woensdag 27 april 2021 is er van 11.00 tot 15.30 uur en tuintjesmarkt in voor- en achtertuintjes verspreid over het dorp, waar allerlei snuisterijen te vinden zijn. Op het ene adres heeft de zolder een grote opruimbeurt gehad en worden vintage, huisraad en nog veel meer spullen die een tweede kans verdienen aangeboden. Op een ander adres is er flink geknutseld en zijn er zelfgemaakte kaarten, sieraden en dergelijke te koop.
Verder is vanaf 9.30 uur de kramenmarkt in de Ring bezoeken.

Bingo op Koningsdag

Op Koningsdag wordt er weer een opstart gemaakt met bingo in Ons Dorpshuis. Er worden deze middag 8 rondes gedraaid met een korte pauze na 4 rondes. De kaartjes hebben een Koninklijk prijsje: 5 euro. De deuren zullen 15.30 open gaan en dan staat er voor iedereen een kopje koffie met een oranjetompoes klaar. Aanvang: 16.00 uur.

OUDDORP

Bowlen met de 55+ club Ouddorp 

Op dinsdag 3 mei gaat de 55+ club bowlen in SRGO De Staver in Sommelsdijk. Hiervoor kan worden aangemeld bij Janneke Quist, telefoon: 0610187812. Vertrek: 13.30 uur vanaf de Dorpstienden in Ouddorp. Kosten: 10 euro (huur baan en koffie met appelflap).

OUDE-TONGE

Bingo bij de ASVO in Oude-Tonge

De Algemene Senioren Vereniging Oostflakkee organiseert weer een bingoavond op vrijdag 29 april in de Grutterswei, Willemsstraat 14 in Oude-Tonge. Het wordt ditmaal een zogenaamde grote bingo. Dit houdt in 10 rondes plus een superronde. Financiële bijdrage: 10 euro per boekje inclusief de superronde en één keer koffie. Een eventueel tweede boekje kost 6 euro inclusief de superronde. Dit geldt ook voor een derde boekje. De deur gaat open om 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.  Aanmelden is niet verplicht maar wel gevraagd vanwege inrichting van de zaal en kan per e-mail: h.zonneveld39@hotmail.com of telefonisch tot donderdagavond 28 april via 0187 630098.

SOMMELSDIJK

Tuintjesmarkt Nieuw Rijsenburgh

Zaterdag 23 april wordt er door Nieuw Rijsenburg een tuintjesmarkt georganiseerd. Er zijn diverse activiteiten, waaronder een grabbelton en daarnaast worden er koffie met gebak, worstenbroodjes en allerlei spulletjes verkocht. De opbrengst is bedoeld om voor de bewoners leuke dingen te kunnen organiseren. Locatie: Nieuw Rijsenburgh, Sperwer 271 Sommelsdijk. Tijd: van 10.00 tot 14.00 uur.

Bingo in De Zwaluw

Zaterdag 23 april is er een bingo van de O-G-O in wijkgebouw de Zwaluw, Sperwer 55 te Sommelsdijk. Start 19.30 uur en de zaal is open om 19.00 uur. Een kopje koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden 11 rondes gespeeld voor 6,50 euro. Daarnaast zijn er nog 9 gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van 2 extra rondes voor 1 euro per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.