WFB gaat kopje onder op Sportpark De Drenkeling

REGIO - In de achttiende speelronde stond Rockanje – WFB op het programma. In de eerdere ontmoeting werd het 6-3 voor de Ouddorpers en ook afgelopen weekend waren ze vol goede moed naar Sportpark de Drenkeling afgereisd. Zelf stonden ze op de tweede plaats en Rockanje was terug te vinden in de middenmoot.

Het was echter Rockanje dat al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. In de derde minuut bracht Jasper Vermeer middels een vrije trap de bal voor het doel. Deze werd nog aangeraakt door Senna Langendoen waardoor hij het eerste doelpunt van de wedstrijd op het scorebord zette: 1-0. Na een kwartier deden de Ouddorpers wat terug. Een goede bal van Erik Tanis kwam via Bjorn Pape bij Bryan Westhoeve terecht. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal in de verre hoek: 1-1.

In de tweede helft was er een ander beeld te zien. Als er een ploeg was, die de meeste aanspraak maakt op de overwinning, dan was het Rockanje. Keeper Max Wegereef voorkwam een aantal keer een voorsprong van de thuisploeg. Zijn knapste redding was toen verdediger Kevin Groenendijk onder de bal doorging en Vermeer en Luuk Melching met zijn tweeën op de keeper af konden. Wegereef bleef lang naar de bal kijken en wist in een reflex de bal nog uit het doel te weren.
De Ouddorpers konden daar, tot ongenoegen van de meegereisde supporters, niets tegenover zetten. Lang zag het er naar uit dat de wedstrijd eindigde in een gelijkspel, maar kort voor tijd sloeg alsnog het noodlot toe. Vince van der Pol werd geen strobreed in de weg gelegd, toen hij helemaal vrij op doel mocht schieten en van een meter of twintig schoot hij de bal schitterend in de verre hoek: 2-1. Zo eindigde de wedstrijd in een verdiende overwinning voor Rockanje.