Afbeelding
Foto: de Leng

Bouwcenter Esselink opent vestiging in Hardinxveld-Giessendam

REGIO - Op feestelijke wijze is afgelopen donderdag 7 april een nieuwe vestiging van Bouwcenter Esselink officieel geopend, nu in Hardinxveld-Giessendam. Het bedrijf, dat in 1913 in Middelharnis is opgericht, groeit zo gestaag verder. De ludieke opening trok honderden belangstellenden.

Klanten, leveranciers, medewerkers en bouwers: honderden mensen zijn naar de gloednieuwe vestiging van Esselink gekomen om de Bouwshop en het magazijn te bewonderen. Een van de leveranciers van Esselink kijkt goedkeurend om zich heen. "Het ziet er indrukwekkend uit. Esselink kennende gaat deze vestiging het heel goed doen."

Geerd Simons, commercieel directeur van Esselink, vertelt de aanwezigen dat hij er trots op is dat de klanten zo’n grote betrokkenheid bij het familiebedrijf uit 1913 laten zien. "Betrokken, betrouwbaar, duurzaam en positief, dat zijn onze kernwaarden. Voor ons is het best spannend om in deze nieuwe regio te beginnen: komen er wel klanten? Passen we wel in de regio? Maar we hebben in deze regio al veel relaties waar we mee samenwerken. Dat laatste is het sleutelwoord. We hebben gemerkt dat er in deze regio veel samenwerkt wordt. Mooi, want bouwen doen we samen."

Daar sluit Taco van Dieren, directeur en eigenaar van Bouwcenter Esselink, zich bij aan. "In de Alblasserwaard, Sliedrecht en Hardinxveld zitten enorm veel bouwgerelateerde bedrijven. Die hebben allemaal bouwmaterialen nodig. Best vreemd eigenlijk dat er in dit gebied nog geen bouwmaterialenhandel zat. Daarom was deze uitbreiding voor ons een logische stap. We gaan hier doen wat we al bijna 110 jaar doen: ons steentje bijdragen aan iedereen die bouwt en verbouwt. Met onze kennis, ervaring en logistiek. En door samenwerking."

Deze zesde vestiging van Bouwcenter Esselink is gehuisvest in een bestaand pand, dat in het afgelopen halfjaar een facelift onderging. Met het ontwerp van architect Marco Born uit Sommelsdijk heeft het pand een prachtige en solide uitstraling gekregen.

Na enkele toespraken gaat de hele groep gaat buiten en wordt gewezen op een grote kuip en een heleboel emmertjes vol water. Taco van Dieren roept op om door middel van samenwerking de kuip te vullen. Wat volgt, is een en al bedrijvigheid. Mensen rennen naar de emmertjes om deze al dan niet via een lange doorgeefslang richting de kuip te krijgen. Al lachend en spetterend wordt de kuip gevuld, waarna een steen met daaraan een sleutel komt bovendrijven. Nadat twee mensen uit het publiek ook nog eens in hoge snelheid een busje van Esselink hebben geladen om te demonstreren dat auto’s gemakkelijk door het magazijn kunnen rijden, is de nieuwe vestiging officieel geopend.

Tot grote tevredenheid van Jan Nederveen, wethouder van de gemeente Hardinxveld-Giessendam: "Ik heet Bouwcenter Esselink van harte welkom in Hardinxveld-Giessendam. We delen deels onze geschiedenis, bijvoorbeeld in karakter en aanpak. Hardinxveld-Giessendam is een dorp van aanpakkers en van ondernemers. Er vinden veel bouwgerelateerde activiteiten plaats in het dorp en daar zijn we apetrots op. Daar is Esselink een prachtige aanvulling op en ik ben er blij mee dat het bedrijf veel personeel uit het dorp aangenomen heeft. Ik vraag me eigenlijk af waarom het bijna 110 jaar geduurd heeft om vanaf Flakkee naar Hardinxveld-Giessendam te komen…!"