Michael Sloof scoort de 3-2. (Foto: Peter Prins)
Michael Sloof scoort de 3-2. (Foto: Peter Prins) Foto:

Nuttige zege voor De Jonge Spartaan

MIDDELHARNIS - Hekkensluiter IJVV De Zwervers verscheen zaterdag 2 april 2022 op Spartacus voor de wedstrijd tegen nummer 4, gastheer De Jonge Spartaan. Eerder dit seizoen won De Jonge Spartaan met 1-3 in Rotterdam door treffers van topscorer Wiljan Driece (2x) en Michael Sloof. Keeper Johan Kroon en aanvoerder Gerben Prins keerden na blessures terug in de selectie.

De thuisclub begon aardig aan de wedstrijd en dat leverde enkele kansjes en mogelijkheden op, zo verdween een schot van Norman Leune pal over de lat. In een rommelige fase, waarbij de wind een belangrijke factor was, kregen de gasten wat meer vat op de wedstrijd. Toch was het Michael Sloof die na een klein half uur spelen een uitgelezen mogelijkheid kreeg de score te openen. Hij raakte de bal echter verkeerd en zo bleef het 0-0. Pal voor rust counterde IJVV De Zwervers via Dennis van Leeuwen naar 0-1 en dat betekende tevens de ruststand.

Na rust viel de Jonge Spartaan aan waar het kon en dat resulteerde in de 57e minuut in een vrije trap voor Jordy Frank vanaf rechts. Hij draaide de bal op het hoofd van Juul Peeman en deze knikte fraai de 1-1 binnen. Niet veel later zorgde Koen Vervloed bij de 2e paal voor 2-1. Een door arbiter Cakir toegekende strafschop werd benut door Mohammed Taibi en zo was de stand weer in evenwicht. In de 78e minuut scoorde Michael Sloof van dichtbij de 3-2. Protesten van Rotterdamse zijde wegens vermeend buitenspel werden terecht genegeerd door arbiter Cakir. In de ruim bemeten extra tijd (15 minuten) volgenden er diverse vrije trappen voor IJVV de Zwervers. Keeper Johan Kroon en zijn defensie beheersten het luchtruim en voorkwamen zo de eventuele gelijkmaker. In de absolute slotfase ontvingen Stivan Silva en Sander Gorter van de gasten nog een rode kaart.

De Jonge Spartaan boekte een nuttige zege en consolideerde de 4e plaats in de rangschikking. Zaterdag 9 april volgt een uitwedstrijd bij BZC/Zuiderpark in Rotterdam-Zuid.