Afbeelding

We kunnen weer kijken bij de boer

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - De tiende editie van Kijk bij de Boer vindt plaats op tweede paasdag (18 april). Er zijn negen bedrijven en een molen bereid om hun deuren te openen.

Er doen acht boerderijen, een molen en een molenmakerij me. Zijn staan deze dag voor bezoekers klaar tussen 10.00 en 16.00 uur. Ter voorbereiding zijn alle boeren en het KijkbijdeBoer bestuur bij elkaar gekomen om de plannen en verkeerssituaties met elkaar te bespreken. Ze zijn er klaar voor. Op kijkbijdeboer.nl en de Facebook- en Instagrampagina van de organisatie is gedetailleerde informatie over alle deelnemende bedrijven te vinden. In de week voor Pasen valt daarnaast de bekende folder op de deurmat, waarin alle informatie bij elkaar staat.

Kleurplatenwedstrijd

Alle peuters en leerlingen in groep 1 tot en met 4 krijgen op school een KijkbijdeBoer kleurplaat, ontworpen door Anneschildert. De kleurplaat is ook via www.kijkbijdeboer.nl te downloaden. De kleurplaten kunnen op 18 mei bij de boerderijen ingeleverd worden in de blauwe bussen. Er worden zeven winnaars getrokken, waarvoor de organisatie als prijs een traptrekker uitlooft. Na afloop van de dag neemt iemand van het bestuur de kleurplaten mee en worden deze afgegeven bij Benschop & Sterling Netwerk Notarissen. De notaris zal de winnaars trekken en deze winnaars worden op 21 april uitgenodigd op het notariskantoor, waar de traptractoren worden uitgereikt.

Boerenontbijt

Na twee jaar stilte is dit jaar weer besloten om een boerenontbijt te organiseren tijdens KijkbijdeBoer. Dit ontbijt vindt plaats in een sfeervol ingerichte schuur op het landbouwbedrijf van de familie Van der Velde aan de rand van Herkingen. Deelnemers kunnen tijdens dit ontbijt genieten van gezelligheid en mooie streekproducten. “Goeree-Overflakkee heeft zoveel te bieden dat er een boordevol buffet voor u klaar staat”, volgens de organisatoren. Denk aan zuivelproducten, eieren, fruit, groente, eieren, (geiten)kaas, honing en zelfs Flakkeese koffie. Bakkerij Van Harberden zorgt daarbij voor broodspecialiteiten. Wie wil deelnemen aan het ontbijt, kan zich aanmelden door een bericht te sturen via Facebookpagina Kijkbijdeboer. Deelname kost 10 euro, kinderen tot 5 jaar betalen 5 euro. Deelnemers wordt gevraagd om gepast (contant) te betalen in de schuur. Het adres is: Peuterdijk 48b, 3249 AW Herkingen.