(Foto: Wiljan Pers)

Goed voetballend De Jonge Spartaan pakt knap punt bij koploper

REGIO - De Jonge Spartaan ging afgelopen zaterdag op bezoek bij koploper VV Nieuwerkerk in Nieuwerkerk aan den IJssel. Tim Driece keerde terug van een schorsing en Erik Ruijgers maakte voor het eerst dit seizoen deel uit van de selectie. De uitslag van de wedstrijd was 2-2.

Beide ploegen begonnen voorzichtig. Nog binnen het kwartier was er mooie steekbal van routinier Remco Langerveld. Hij bereikte spits Rowendy Schoop en die schoot de bal kiezelhard in de kruising achter de kansloze Ferry de Koning. Enkele minuten later was er een hele mooie aanval te zien van De Jonge Spartaan. Via Koen Vervloed kwam de bal bij Michael Sloof. Deze tikte de bal naar aanvoerder Wiljan Driece. Binnen het strafschop gebied volgde een mooie actie en bekeken werd de bal onder de uitkomende doelman geschoven. Zo stond het na 22 minuten weer gelijk. De Jonge Spartaan speelde bij vlagen goed voetbal op het Nieuwerkerkse kunstgrasveld.

Ruim in de tweede helft kwam Nieuwerkerk uit een hoekschop van Remco Langerveld weer op voorsprong. Van dichtbij knikte Rowendy Schoop de bal in het Spartaanse doel. De gasten gaven echter geen krimp en niet veel later bereikte Wiljan Driece de in het strafschopgebied staande Michael Sloof. Met een schitterende uithaal tekende hij voor de 2-2. In de slotfase kregen beide teams nog een grote kans. Net voor het slotsignaal van de goed leidende arbiter Van Vugt schoot Koen Vervloed de bal hard tegen de vingertoppen van keeper Roy Spierings. De Jonge Spartaan verliet Nieuwerkerk aan den IJssel met een knap punt op zak en kan met trots terugzien op een prima wedstrijd en dito teamprestatie. Zaterdag 2 april komt hekkensluiter IJVV De Zwervers op bezoek op Spartacus.