(Foto: Marjo Smit)

DVV’09 boekt ruime overwinning op NTVV

REGIO - Afgelopen zaterdag stond er opnieuw een derby op het programma voor het DVV’09 van trainer John Kleijn. Ditmaal ging men op bezoek bij NTVV dat onder leiding staat van Wim Eilander. De eerste wedstrijd werd met 6-0 gewonnen door de Dirkslanders, dus de thuisploeg was belust zijn op revanche. Kortom, alle scherpte was weer geboden in een wedstrijd die werd beslist met een einduitslag van 0-4.

DVV kende een droomstart zaterdagmiddag. Al in de tweede minuut was het Joost van der Veer die het net wist te vinden na een voorzet van Krijger. Een knappe goal uit de draai, die door het hobbelig en lastig bespeelbare veld moeilijk te keren was door doelman Davy Schellevis van NTVV. De thuisploeg wist zich pas na een kwartier langzaam onder de druk te ontworstelen, toen Gert Aantjes de bal in de zestien nét niet tot bij Neal Kuiper kreeg.

De Dirkslanders hadden vanaf het begin eigenlijk de volledige controle over de wedstrijd en gaven deze middag nauwelijks een kans weg. De score had voor rust al flink op kunnen lopen, maar DVV sprong te laconiek om met grote mogelijkheden. De Nieuwe-Tongenaars kregen in de eerste helft een gevoelige tik te incasseren toen spelmaker Nick van Alphen geblesseerd het veld moest verlaten. Alle pogingen van de thuisclub om door de vijandige linies te breken werden steevast beantwoord met venijnige counters van DVV, waarbij Schellevis zijn talenten moest aanspreken om een tweede tegengoal te voorkomen. Uiteindelijk zou er in de pauze wel een 0-2 tussenstand op het scorebord staan. Met dank aan Jurgen van Bergen, die oog in oog met doelman Schellevis fraai afrondde.

Van Bergen had de opdracht van de trainer goed ter ore genomen en besliste na rust de wedstrijd definitief. Met een knappe actie waarbij hij zijn tegenstander gemakkelijk op zij zette, tekende hij voor de 0-3. Het zou dé wedstrijd van Van Bergen worden, want in de 62e minuut completeerde hij een loepzuivere hattrick en bepaalde de einduitslag op 0-4. Er kwamen nog wel wat kansen voor DVV, maar de score zou deze middag niet meer veranderen. Senny Wagemaker slaagde er in de slotfase voor NTVV in om enkele malen voor het nodige gevaar te zorgen, maar ook zijn pogingen zetten geen zoden aan de dijk, waardoor DVV'09 een hele belangrijke overwinning behaalde. Volgende week zaterdag om 14.30 uur is in Dirksland de kraker tegen OHVV. De Dirkslandse club hoopt op heel veel publiek, "want we hebben die steun heel hard nodig". Ook NTVV wat het de komende weken te doen staat: punten zien te pakken. Te beginnen aanstaande zaterdag, als de uitwedstrijd tegen VV Rockanje op het programma staat.