President van de Lions Club Goeree-Overflakkee, Bert de Boer (r), overhandigt aan Martin Ista, vrijwilliger bij de voedselbank, 1.260 pakken DE-koffie.
President van de Lions Club Goeree-Overflakkee, Bert de Boer (r), overhandigt aan Martin Ista, vrijwilliger bij de voedselbank, 1.260 pakken DE-koffie.

DE Koffiepunten-actie Lionsclub groot succes

REGIO - Vorige week donderdag overhandigde Bert de Boer, president van de Lions Club Goeree-Overflakkee, maar liefst 1.260 pakken DE koffie aan dhr. Martin Ista van de Voedselbank. 

Gedurende de maanden december en januari waren bij dertien supermarkten, verspreid over het hele eiland, zuilen neergezet om DE-punten te verzamelen, die op koffie-en theeverpakkingen van het merk Douwe Egberts te vinden zijn. Daar werd massaal gehoor aan gegeven. De actie leverde maar liefst 630.000 punten op.

De punten werden door de koffiebrander voor de Lions Club omgezet in pakken koffie, die weer aan Voedselbank konden worden gedoneerd. De Voedselbank is enorm blij met deze gift. De vraag van hun cliĆ«nten is steevast groter dan het aanbod van producten. Voedselbanken lopen tegen het probleem aan dat fabrikanten steeds nauwkeuriger produceren, waardoor het aantal restproducten afneemt. Koffie is daarnaast ook nog een lang houdbaar product en lang houdbare producten worden zelden als restpartijen aan de Voedselbank aangeboden. Ook de Lions waren enorm in hun nopjes met de opbrengst. Het was zelfs meer dan in 2021. 

De president van de Lions Club Goeree-Overflakkee, Bert de Boer, benadrukte bij de overhandiging van de pakken koffie dat deze actie alleen een succes kon worden door de goede samenwerking tussen de Lions, de vrijwilligers van de Voedselbank, koffiebrander Douwe Egberts en de winkeliers, die belangeloos hun medewerking verleenden. En last but not least: alle mensen die de koffiepunten inleverden. De Lions Club wil iedereen daarom heel hartelijk bedanken. Eind van dit jaar hoopt de Lions Club opnieuw de DE-koffiepunten actie te organiseren en hoopt dan ook dat velen hun DE-punten hiervoor willen bewaren.