Afbeelding

Start seizoen 2022 Faunapark Flakkee

NIEUWE-TONGE - In Faunapark Flakkee te Nieuwe-Tonge is het nieuwe seizoen van start gegaan. De eerste jongen zijn alweer geboren en er is een unieke soort aan de collectie toegevoegd. Faunapark Flakkee is trots om als enige Nederlandse dierentuin een koppel Lynx Rufus, 'de rode lynx of Bobcat' te kunnen laten zien.

Dit jaar zal in het teken staan van de inheemse diersoorten. Zakken vol bloembollen en bloemzaadjes zijn de grond ingegaan om de vlinders en vogels een plek te geven. Vele nestkastjes voor diverse vogels zijn geplaatst en de eerste opvang egels zijn uitgezet op het park. Door het park heen is veel informatie te vinden over de inheemse soorten die op het park gespot kunnen worden. Ook zijn er diverse vleermuizenkasten en een insecten hotel. Op het park kunnen bezoekers de 'Groene hart' wandeling doen, hierbij wordt kennis gecheckt aan de hand van een vragenlijst. Voor de kinderen is er de groene hart-bingokaart.

Zolang de voorraad strekt, krijgen bezoekers in de maand april een attentie waarmee ze zelf aan de slag kunnen om de inheemse soorten te helpen. Meer informatie: www.faunaparkflakkee.nl en de facebookpagina Faunapark Flakkee.

Afbeelding
Afbeelding