Toerustingsavond Gereformeerde Bond over ‘Bevinding en beproeving’

NIEUWE-TONGE - Het bestuur van de Regionale Afdeling Goeree-Overflakkee van de Gereformeerde Bon in de Protestantse Kerk, organiseert weer een toerustingsavond.

De avond zal worden gehouden in ‘Elim’, aan de Zuiddijk 19 in Nieuwe-Tonge. Ds. G.J. Anker, de voorzitter van de regionale afdeling, zal deze toerustingsavond openen.
Spreker van deze avond is prof. dr. H. van den Belt. Hij houdt een lezing met als onderwerp ‘Bevinding en beproeving’. In deze lezing hoopt Van den Belt in te gaan op de rol van de betrouwbare beloften van God in tijden van aanvechting. Beproefd en betrouwbaar gebleken. Houvast in tijden van beproeving. Veel mensen krijgen te maken met beproeving en aanvechting. Die beproevingen kunnen verband houden met je verstand of je gevoel of met lijden in je leven. Soms zijn verstoorde relaties ook een beproeving voor het geloof. Hoe wordt het nu duidelijk met wat voor soort beproeving je te maken hebt en hoe vind je houvast in de geestelijke strijd.
Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen. De avond wordt om ongeveer 21.45 uur afgesloten. “Wij hopen op een vruchtbare ontmoeting. Iedereen is van harte welkom. Vraagt u ook anderen en met name jongeren om met u mee te gaan!”, aldus het afdelingsbestuur. Tijdens de avond wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de kosten.
Tevens is er een boekentafel van de Gereformeerde Bond aanwezig waar (nieuwe) deeltjes van de Artios-reeks te koop zijn.

Elim is geopend op dinsdag 5 april vanaf 19.00 uur. De aanvang is 19.30 uur.