Afbeelding

‘Nederlandse Dan Brown’ signeert Paaseiland-thriller in Ouddorp

OUDDORP - Thrillerauteur Jeroen Windmeijer is zaterdag 9 april in Ouddorp om zijn nieuwe boek ‘De stenen goden’ te signeren. Het verhaal speelt zich af in Middelburg en op Paaseiland, maar ook Ouddorp speelt een rol.

In ‘De stenen goden’ doet een antropologiestudent op Paaseiland onderzoek naar de mysterieuze beelden die daar staan. Op het eiland is een felle discussie gaande over de oorsprong van deze moai. Daar blijft het niet bij. Er beginnen ook mensen te verdwijnen. Het Zeeuws Museum te Middelburg is bezig met de voorbereidingen voor een grote tentoonstelling over ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen en Paaseiland. Een beeldhouwer van het eiland is uitgenodigd om een beeld voor het museum te maken. Een in een nabijgelegen dorp gevonden moai zet de verhoudingen op scherp. Vervolgens valt de eerste dode…

De spannende en mysterieuze thriller is het nieuwste boek van Jeroen Windmeijer, die sommigen de Nederlandse Dan Brown noemen. Hij publiceerde reeds zes andere titels, waaronder ‘Het Petrusmysterie’, ‘Het Pauluslabyrint’ en ‘Het Pilgrim Fathers Complot’. ‘De stenen goden’ is het derde boek in Windmeijers Latijns-Amerika trilogie.

De auteur is op 9 april van 10.00 tot 12.00 uur aanwezig in de winkel van Bruna Ouddorp. In de etalage van de zaak heeft Museum Ouddorp een kleine expositie ingericht met onder andere het Paaseilandbeeldje, dat ooit in Ouddorp is gevonden.