Verbeten NTVV strijdend ten onder tegen WFB

OUDDORP - Met de lentezon weldadig schijnend, maar met een schrale oostenwind als soms hinderlijke spelbreker, speelden de eerste elftallen van WFB en NTVV afgelopen zaterdag op Sportpark de Kruse een geanimeerde wedstrijd, die met miniem verschil (1-0) door de Ouddorpers in hun voordeel werd beslist.

De ploegen waren het eerste half uur aan elkaar gewaagd en de kansen waren schaars. Halverwege het eerste bedrijf sneed een fraai vormgegeven NTVV-attaque door de Ouddorpse linies heen en de charge waarmee deze aanval uiteindelijk onschadelijk werd gemaakt, genereerde veel ophef bij de zwart-witten, die ervan overtuigd waren dat een penalty hier op z’n plaats zou zijn. De uitstekend leidende arbiter Van Es zag er evenwel geen strafschop in en gebaarde stoïcijns dat er moet worden doorgespeeld. WFB was de betere ploeg, maar NTVV perste er in de slotminuten nog een offensiefje uit. Op een dropkick van Glenn Kievit moest keeper De Jong het antwoord schuldig blijven, maar de inzet belandde naast het doel. Vlak voor rust liet Nick van Alphen een corner sierlijk indraaien, maar geen van zijn medespelers was aanwezig om de bal het laatste zetje te geven, waardoor beide teams met 0-0 de rust ingingen. NTVV startte de tweede akte hoopvol. Gert Aantjes legde het leer terug op spelverdeler Nick van Alphen, wiens kanonschot op het nippertje tot corner kon worden verwerkt door een Ouddorpse verdediger. Eén minuut later kwam WFB er aan de rechterkant prima uit en een slimme pass door het centrum kwam tot bij Simon Bremer die de bal bijzonder fraai over Davy Schellevis lobde en 1-0 afdrukte. Na een kwartiertje speeltijd kreeg WFB een vrije trap net buiten de 16. De enorme en loepzuivere pegel leek voor 2-0 te gaan zorgen, maar Schellevis strekte zich en wist de bal met een magnifieke safe over de deklat te tikken. De uitblinkende doelman pakte daarna nog twee afstandsschoten klemvast en hield hiermee zijn team in de race. NTVV stroopte de mouwen op in de jacht op de 1-1. Youri Kievit bediende invaller Neal Kuiper gelijk op maat, maar de frêle aanvaller kon de bal nét niet beroeren. WFB leek tevreden met de stand en liet NTVV het spel maken. Grote mogelijkheden leverde dat niet op, waardoor het 1-0 bleef en WFB drie punten op hun conto konden bijschrijven. (Door David Bakker)