Aanvoerder Wiljan Driece schiet  de 2-0 langs keeper Ricardo Bakker. (foto: Peter Prins)
Aanvoerder Wiljan Driece schiet de 2-0 langs keeper Ricardo Bakker. (foto: Peter Prins) Foto:

De Jonge Spartaan verdiend langs ’s Gravendeel (2-0)

MIDDELHARNIS - Zaterdag 19 maart 2022 speelde De Jonge Spartaan de thuiswedstrijd tegen ’s Gravendeel. Het betrof een duel tussen de nummers zes en zeven van de ranglijst. Bij de Jonge Spartaan waren veel afwezigen door blessures en een schorsing. Meevaller was de terugkeer in de selectie van routinier Jordy Frank.

In de eerste helft viel De Jonge Spartaan aan waar het kon. Dit resulteerde in de negentiende minuut in een mooie aanval via diverse spelers. Pim Grootenboer bracht de bal voor het doel en het was aanvoerder Wiljan Driece die de bal bij de tweede paal behendig binnen schoot. Met een 1-0 voorsprong werd de rust bereikt. ’s Gravendeel viel na rust met de stevige wind in de rug aan, maar werd niet echt gevaarlijk. Keeper Ferry de Koning pareerde bekwaam enkele schoten van de gasten. Michael Sloof krulde een vrije trap tegen de paal. Even later ontsnapte Wiljan Driece aan de aandacht van de defensie van ’s Gravendeel. Oog in oog met keeper Ricardo Bakker bleef hij ijzig kalm en schoot beheerst de 2-0 op het scorebord. Dit betekende al weer zijn negende treffer van het seizoen. Door de verdiende winst stijgt De Jonge Spartaan naar de vierde plaats op de ranglijst van de derde klasse D van West II. Zaterdag 26 maart wacht de lastige uitwedstrijd bij nummer twee VV Nieuwerkerk.