Afbeelding
Foto:

Kijk bij de boer op Tweede Paasdag

GOEREE-OVERFLAKKEE - Komt u ook kijken op één of meerdere boerderijen, die de deuren voor u open doet om een kijkje te nemen in hun vertrouwde omgeving, waar voor u veel te ontdekken en te bekijken valt? Al 10 jaar een gratis en leerzaam evenement op het eiland, waar boer en burger dichter bij elkaar komen.

Het was spannend dit jaar. Het bestuur van Kijk bij de Boer start meestal in september om te peilen, welke bedrijven het zien zitten om de deuren te openen op 2e Paasdag. Al redelijk snel waren er een aantal boeren enthousiast. Toch bleef het nog even spannend of de organisatie werkelijk doorgezet kon worden. Mogen evenementen doorgaan? Maar gelukkig kunnen we u melden dat de 10e editie van Kijk bij de Boer doorgaat!

Wat kunt u verwachten van de 10 editie van Kijk bij de Boer?

In de week voor Pasen, ontvangt u de Kijk bij de Boer folder, waarin u precies kunt lezen wat er op welk bedrijf te doen en te zien is. U kunt zich verheugen op een bezoek aan een tulpenboerderij, een spruitenteler en een molen. Maar ook de aardappelteelt en mechanisatie worden belicht en er kan gesnuffeld worden aan geiten, koeien en paarden.

Natuurlijk is er weer een kleurwedstrijd (kleurplaat gemaakt door ‘Anneschildert’) voor de peuters en kinderen van groep 1 tot en met 4, waarbij (7x) een traptractor gewonnen kan worden. En het boerenontbijt, waarvoor u kaartjes kunt kopen gaat door! Over het ontbijt en de kleurplaat kunt u binnenkort meer lezen in deze krant.

Tip: houd de website www.kijkbijdeboer.nl in de gaten, ook op instagram en facebook is Kijk bij de Boer actief! Tot ziens op 2e Paasdag, op onze mooie boerderijen!

Foto's Wilko van Dam

Afbeelding