Zonsopgang bij Fort Sabina, Dinteloord.
Zonsopgang bij Fort Sabina, Dinteloord.

Lustrum Waterpoortloop groot succes

OOLTGENSPLAAT - De werkgroep van de Waterpoortloop kijkt met trots terug op het lustrum. Vrijdag 11 maart om 16.00 uur startten de 110 kilometer lopers, in totaal 45. Zij zijn vanuit Ooltgensplaat via de buitendijk naar Oude-Tonge gelopen, genietend van de ondergaande zon in het water. Terug in Ooltgensplaat wachtte hen een warme maaltijd in MCF ’t Centrum verzorgd door Tamara Horeca. Om 21.30 uur vertrokken zij samen met de 80 kilometer lopers, in totaal 51.

Na eerdere edities met regen, wind en vorst was het weer deze keer goed. Behoudens wat motregen en een vlagerige wind aan het eind van de avond was het prima wandelweer. De grasdijken en natuurgebieden waren pittig, de stormen had flink huisgehouden in de bosschages, maar door de droge periode en wat klim- en klauterwerk waren deze toch goed begaanbaar. De opkomende zon, reflecterend in het water, heeft veel wandelaars opnieuw versteld doen staan van de prachtige natuur in en rond deze loop.

De langeafstandsloop had slechts vier uitvallers. De organisatie kan dus terugzien op een mooie editie. Vele wandelaars hadden door de pandemie elkaar lange tijd niet gezien en het onderlinge weerzien was goed te noemen. De zuiderburen waren ook weer in goeden getale aanwezig: 'Wij lopen de 110 kilometer en komen speciaal voor de prachtige vergezichten en natuur die deze loop ons laat zien." Gelukkig waren ook menig eilandbewoners bij de loop, een loper zei: "het blijft een pittige, goed verzorgde tocht, maar wel weer voldaan bij de finish".

De werkgroep van de Waterpoortloop bedankt de vrijwilligers, sponsoren, deelnemers en allen die hun locatie beschikbaar hebben gesteld voor rustpunten. "Zonder hen was het niet mogelijk geweest. Wij zien enthousiaste lopers graag 1 oktober 2022 terug voor de kortere afstanden. De afstanden zijn tussen de tien en veertig kilometer, opnieuw vanuit Ooltgensplaat. Meer informatie is te vinden op de website www.waterpoortloop.nl.