.
. Foto:

Marinus Maliepaard 25 jaar in dienst bij Hoveniersbedrijf Mata

Algemeen

OUDDORP - Onlangs was er een klein feestje bij Hoveniersbedrijf Mata aan de Kelderweg. Het is ruim 25 jaar geleden dat Marinus Maliepaard in dienst kwam bij het Ouddorpse hoveniersbedrijf.

Marinus Maliepaard heeft de afgelopen kwart eeuw iedere dag met veel plezier gewerkt bij Hoveniersbedrijf Mata. “Ik ben een echt buitenmensen want binnen zitten is niets voor mij, zo verzekert hij. Zijn werk bestaat uit onderhoud van de verschillende tuinen en schurvelingen rondom Ouddorp. Marinus schat in dat hij zo’n honderd particuliere tuinen in beheer heeft waar hij verschillende keren in een jaar onderhoud pleegt. Daarnaast wordt er door het hoveniersbedrijf ook gewerkt op de verschillende recreatieterreinen in de omgeving.

Je kunt Marinus veel tegenkomen op zijn zitmaaier voor het onderhoud van de verschillende gazons. En bij het verdere onderhoud pakt hij regelmatig de schoffel.
Leon Mastenbroek, de werkgever van Marinus, geeft aan dat het bijzonder is, dat een werknemer zo langs bij een bedrijf werkt. Veel hoveniers blijven een paar jaar en vertrekken dan weer op zoek naar ander werk. Marinus is wat dit betreft honkvast en dat wordt gewaardeerd door zijn werkgever. Hij kreeg dan ook een officiële oorkonde overhandigd namens de brancheorganisatie.

Marinus hoopt nog een tijdje als hovenier te werken bij Mata. En in zijn vrije tijd is hij ook buiten te vinden. Hij onderhoudt zelf een stukje land met zijn eigen tractor. Dit is zijn lievelingsvervoermiddel waarmee hij graag door Ouddorps’ dreven rijdt. (Tekst en foto: Adri van der Laan)