Jaco en Eline voor de nieuwe winkel van bakkerij Wolfert in de Pieterstraat.
Jaco en Eline voor de nieuwe winkel van bakkerij Wolfert in de Pieterstraat.

Bakkerij Wolfert neemt winkel aan Pieterstraat in Goedereede over

GOEDEREEDE - Jaco Wolfert timmert lekker aan de weg op Goeree-Overflakkee. Negen maanden na de start van zijn bakkerij in Den Bommel heeft hij ook de bakkerij van De Vries aan de Pieterstraat in Goedereede overgenomen. De winkel gaat op dinsdag 1 maart open.

“Ik was eigenlijk helemaal nog niet op zoek naar een tweede vestiging”, vertelt Wolfert. “Een oud-collega tipte me over de bakkerij in Goedereede. Ik ben gaan kijken en was gelijk verkocht. Het is een schattige en authentieke winkel op een prachtige locatie. En mijn vrouw staat erachter, dat is ook heel belangrijk voor mij.”

Van personeelsovername is volgens Wolfert geen sprake. “Het personeel van de vorige bakkerij (bakkerij Klok heeft kortstondig een winkel gehad in het pand, red.) was al vertrokken, wel komen twee weekendhulpen ook bij mij werken. Ook heb ik een winkeldame gevonden. Dat ging best snel en dat is in deze tijd best bijzonder, want personeel vinden valt niet mee. Ik ben nog wel op zoek naar enkele parttimers, maar dat komt wel goed als ik zie hoe enthousiast de huidige medewerkers zijn over deze locatie.”

In de zomer wil Wolfert zijn succesformule uit Den Bommel ook naar Goedereede brengen. “Ik maak in de zomermaanden zelf ambachtelijk schepijs en hoewel Den Bommel maar een kleine plaats is, loopt dat als een tierelier. Mensen komen er voor terug, dus ik heb er alle vertrouwen in dat dat ook in Goedereede gaat lopen.” Met enkele tafeltjes voor de winkel brengt Wolfert ook het terrasgevoel naar de Pieterstraat. “Mensen kunnen voor de winkel lekker een bakje koffie met iets lekkers nemen. Goedereede is heel toeristisch, dus ik hoop daarvan mee te profiteren.”

De overname van de bakkerij ging zo snel dat nog niet alles klaar is. “We zijn telefonisch tijdelijk alleen mobiel bereikbaar via 06-82174626 en per mail via goederee@bakkerijkwolfert.nl. Zo kunnen mensen wel bestellingen plaatsen.” Wolfert heeft ook een leuke openingsactie, meer informatie hierover is te vinden op pagina 12 van deze krant. Zoals gezegd gaat de winkel volgende week dinsdag 1 maart open. De winkel is van dinsdag tot en met zaterdag open tussen 08.00 en 15.00 uur. “In de zomermaanden wordt dat misschien iets langer, maar mijn ervaring is dat 95 procent van de mensen voor drie uur ’s middags bij de bakker is geweest.”