Gemeentelijk coronasteunfonds keerde 125.000 euro uit aan culturele sector

GOEREE-OVERFLAKKEE - Vanuit het gemeentelijk coronasteunfonds voor de culturele sector is in de eerste periode van openstelling (2020) een bedrag van 125.000 euro uitgekeerd. Dertien instellingen deden een beroep op het fonds. Het resterende deel van de rijkssteungelden voor cultuur is opgenomen in de Algemene reserve.

Door Jaap Ruizeveld

Dit antwoordt het college op schriftelijke vragen van de CU-raadsfractie. Er wordt nu gewerkt aan heropening van het gemeentelijk coronasteunfonds. Hiervoor komt dan weer geld uit de Algemene reserve. De openstelling voor de periode januari 2021 - juni 2022 volgt naar verwachting eind deze maand.

Om gelden via de subsidieregeling te kunnen aanvragen, moet het gaan om een op het eiland gevestigde, niet commerciƫle cultuurinstelling waarvan de hoofdactiviteit gericht is op de eilandelijke omgeving en ten goede komt aan de inwoners van Goeree-Overflakkee en waar aantoonbare financiƫle schade is ondervonden van de (regels) covidpandemie. Naast het gemeentelijk steunfonds voor cultuur is er sinds kort ook een subsidieregeling voor organisaties waarvoor de uitvoering van de CTB (coronatoegangsbewijs) verplicht is. Verder zijn er, zo geeft het college aan, lopende initiatieven zoals GO-helpt die eveneens door de gemeente worden ondersteund, zowel met expertise als op financieel gebied.