Verdiende driepunter voor NTVV in winderig duel met Zwartewaal

NIEUWE-TONGE - Na een 2-0 nederlaag in en tegen ‘angstgegner’ Stellendam kreeg NTVV tegen VV Zwartewaal op de eigen ‘Kopernis’ een nieuwe kans om het tij te keren en de broodnodige punten binnen te slepen. Dat lukte met een nipte maar verdiende zege (1-0).

Bij de openingsaanval werd gelijk duidelijk dat de wind deze middag een overheersende rol zou spelen. Kort spel over de grond was het devies voor de spelers en Zwartewaal leek dit snel in de smiezen te hebben. Het duwde NTVV terug op eigen helft en probeerde vrij snel een openingstreffer te forceren. Een nieuwe vrije trap net buiten ‘de zestien’ spatte op de kruising van het doel van de verbouwereerde Davy Schellevis uiteen. Langzaam maar zeker namen de zwart-witten het initiatief over en dat leidde na een slordige twintig minuten spelen tot een razendsnel opgezette aanval, die via Nick van Alphen en Neal Kuiper bij Youri Kievit belandde, die het leer met een magnifieke touché van de buitenkant rechterschoen binnentikte.

Het bleek uiteindelijk de enige goal van de wedstrijd. Zwartewaal drong aan het begin van de tweede helft flink aan, maar daarna waren de zebra's de baas. De thuisclub miste enkele kansen op de 2-0, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Drie welkome en broodnodige punten voor NTVV, dat zichzelf en alle verkleumde supporters hiermee een grote dienst bewees en vertrouwen geeft voor de rest van het seizoen, te beginnen met de thuiswedstrijd aanstaande zaterdag tegen MSV Flakkee.