Ivermectine

Op 14 januari jongstleden trof ik ‘De Andere Krant’ op de deurmat. ‘Speciale kersteditie’ stond er op de voorpagina. Het werd mij duidelijk hier met een wel zeer vooruitstrevend, visionair blad geconfronteerd te worden: het duurt immers nog 11 maanden voordat het kerst is. Het ongetwijfeld progressieve lezerspubliek is dan ook beduidend groter dan dat van het Eilanden-Nieuws: "Speciaal voor Kerstmis hebben we een extra dikke krant in een extra grote oplage gedrukt die in heel Nederland gratis wordt verspreid." Tja, dat is wat anders dan een dinsdagnummer op Goeree-Overflakkee. 

Op de voorpagina werd mijn nieuwsgierigheid gewekt door de kop: "De strijd voor ivermectine gaat door". "Er is een middel om uit de Covid-crisis te komen", zegt een niet met name genoemde, maar ongetwijfeld hoogbegaafde woordvoerder. Ivermectine! Ook wordt ene dokter Niek Rogger geciteerd. "Er gaan iedere dag mensen dood", merkt hij spitsvondig op. In deze barre coronatijd geïnspireerd door zo’n vlijmscherpe conclusie, heb ik toch maar even naar ‘ivermectine’ gegoogeld.

Wat blijkt?
"Ivermectine is een anti-parasitair geneesmiddel dat werkzaam is tegen de meeste darmwormen, parasitaire mijten en luizen. Het wordt bij de mens met name gebruikt tegen rivierblindheid, maar ook in de veterinaire geneeskunde bij onder meer paarden, herkauwers, honden en vogels." Bron: Wikipedia

U zult begrijpen dat ik, als een vreemde vogel, direct overtuigd ben van de werking van ivermectine. Ik ga onmiddellijk een voorraadje inslaan, ook voor mijn hond. Krijgt die ook geen covid.