Glodi Kuba en Norman Leune (FJS) strijden om de bal. Foto: Peter Prins
Glodi Kuba en Norman Leune (FJS) strijden om de bal. Foto: Peter Prins Foto:

De Jonge Spartaan onderuit tegen LMO (0-2)

MIDDELHARNIS - Na een onderbreking van maar liefst 12 weken kon De Jonge Spartaan zaterdag 12 februari 2022 eindelijk de competitie hervatten. Het Rotterdamse LMO was deze zaterdag de tegenstander, nadat de wedstrijd tussen beide teams zaterdag 27 november 2021 ter elfder ure door de scheidsrechter was afgekeurd wegens de gesteldheid van het veld.

Vooraf bekleedden de gasten de 4e positie met 16 punten uit acht wedstrijden. De thuisclub volgde op de 5e positie met één punt achterstand. Bij de Jonge Spartaan ontbraken deze wedstrijd keeper Johan Kroon, Pim Grootenboer, Jan Willem van Lente en Tim Driece om uiteenlopende redenen.

Op een redelijk zonnig Sportpark Spartacus floot arbiter Noordhoek rond 14.37 uur voor de aftrap van het duel. Bij de gasten verschenen er liefst negen dertigers aan de aftrap, bij De Jonge Spartaan slechts twee (Gerben Prins en Norman Leune). Al na 10 seconden moest Ferry de Koning redding brengen na een inzet van Boyd Rijnenberg. LMO was en bleef de bovenliggende partij. Schuin tegen de straffe wind in werd regelmatig de lange bal gespeeld op Daley Hilkemeijer, waaromheen de gevaarlijke topscorer Boyd Rijnenberg zwierf. De thuisclub had moeite met deze speelstijl en het was niet verwonderlijk dat uitgerekend Daley Hilkemeijer keeper Ferry de Koning aftroefde bij een voorzet van links en de bal eenvoudig in het doel kon schuiven. Vervolgens kopte Edilsony Dias Gomes net naast. Pas na 20 minuten kon de Jonge Spartaan het doel van de gasten onder vuur nemen. De poging van Wiljan Driece werd afgefloten wegens buitenspel. Een gevaarlijke voorzet van Olaf Tillema werd ternauwernood door Izak Lavooij tot corner verwerkt. Michael Sloof schoot van afstand naast en Nick van Duuren schoot de bal in de handen van Ferry de Koning. Aanvoerder Gerben Prins werd in eerste instantie behandeld aan een blessure aan zijn vinger, keerde met tape terug op het veld, maar moest even later de strijd toch staken. In de rust reisde hij af naar het ziekenhuis van Dirksland om zijn hand te laten onderzoeken, daar bleek dat hij twee middenhandsbeentjes had gebroken. Donny Klem kwam voor hem in het veld. Pal voor rust was er nog een vrije trap te nemen door Michael Sloof. Via Juul Peeman kwam de bal op de hak van Wiljan Driece. Helaas vloog de bal over de lat. Zo werd de rust met een 0-1 stand bereikt.

Keeper Mark Smith mocht een vrije trap nemen na rust op ongeveer 20 meter van het Spartaanse doel. Zijn schot kwam tegen het hoofd van de in de muur staande Norman Leune. In de 52e minuut wachtte iedereen op het moment dat de geblesseerd geraakte Nick van Duren het veld zou verlaten voor Noury Mulder. LMO nam echter een toegekende vrije trap razendsnel en Boyd Rijnenberg was er als de kippen bij om de 0-2 achter Ferry de Koning te schieten. Lars Schriek zette de bal in de 59e minuut prima voor, de bij de 2e paal inlopende Olaf Tillema kopte de bal echter naast. Na ruim een uur verving Koen Vervloed Olaf Tillema. Kort na zijn entree stuitte deze speler tot twee keer toe op de defensie van LMO. In de 77e minuut kopte Edilsony Dias Gomes de bal nog op de paal. Verder was er in de rommelige 2e helft niet heel veel te genieten voor het aanwezige publiek. De thuisclub probeerde het wel, maar er lukte weinig deze wedstrijd. In de absolute slotfase kopte Michael Sloof de bal nog over het doel van Mark Smith, die een rustige middag beleefde.

De Jonge Spartaan probeerde het wel deze middag, maar kwam (te) veel kwaliteit tekort om het de geroutineerde tegenstander moeilijk te maken. Zo bleef LMO ongeslagen deze competitie en handhaafde De Jonge Spartaan de 5e positie op de ranglijst. Zaterdag 19 februari volgt voor de formatie van Wim Nieuwland en Koen Kwakernaak een uitwedstrijd in Rotterdam tegen het op de 6e plaats staande Zwarte Pijl.