Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Breicafé

Woensdag 23 februari is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in de Bommelstee, Schaapsweg 34. Inloop van 19.30 - 22.00 uur. Entree € 2,-. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Bel voor meer informatie naar Carla Gebraad 06-20 10 40 65. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

DIRKSLAND

Bingo Victoriahal

Donderdag 17 februari is er weer een gezellige bingo in de Victoriahal. De zaal gaat open om 18.30 uur, de bingo start om 19.15 uur, dus vroeger dan normaal i.v.m. de sluiting van 22.00 uur. Er zijn weer mooie geldprijzen te winnen en natuurlijk het lootje voor een gratis bingokaartje. In de pauze staat er een lekker hapje klaar. Er wordt gecontroleerd op QR code en ID bewijs. Opgeven kan via telefoonnummer 06-20213165.

MIDDELHARNIS

Bingomiddag 

De activiteitencommissie van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 23 februari een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat in Middelharnis. Er zijn mooie prijzen te winnen. De organisatie vraagt van tevoren door te geven of u alleen komt of hoeveel personen uit hetzelfde gezin komen. Om 12.30 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de eerste ronde begint om 13.30 uur. Vol is vol. Een kopje koffie of thee is gratis. De negen ronden bingo kosten 5 euro, inclusief de koffieronden. En wegens succes, ook weer een vluggertje voor 1 euro.  Er loopt een verloting tussendoor met zes loten voor € 2,50. Het Wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk. Opgeven voor deelname bij e-mail: m.kieviet@zijngo.nl of telefoonnummer 483366 (keuze 6)

NIEUWE-TONGE

Apollo zingt weer

Het kan weer: samen zingen op woensdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur in Ons Dorpshuis Nieuwe-Tonge, onder leiding van dirigent Jose van Putten. Na een moeilijke periode staan de koorleden van Apollo te trappelen om weer te gaan zingen. Het bestuur van Gemengde Zangvereniging Apollo heeft samen met de dirigent enkele prachtige liedjes uitgekozen om weer op gang te komen. Het plezier in het samen zingen staat voorop. Iedereen is welkom om eens te komen kijken en luisteren, want zingen maakt blij en maakt gezond. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Apollo www.facebook.com/apollozingt of bel met secretaris Rie Timmer 651244.

Spullen uit grootmoeders tijd 

Zaterdag 19 februari is er een verkoop van spullen uit grootmoeders tijd, zoals veel emaille, koffiemolens, keulse potten, petroleumstellen en veel zinken voorwerpen als gieters, teilen, afvalbakken en nog veel meer De verkoop vindt plaats van 10.00-15.00 uur aan de Molendijk 140.         

OOLTGENSPLAAT

Potermaaltijd

Op vrijdag 25 februari is er voor de 55-plussers van Ooltgensplaat een gezamenlijke maaltijd. Ook zal er een verloting zijn (1 euro voor 2 lootjes). Gezellig en lekker poters eten in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, vanaf 17.00 uur. Kosten 10,00 euro. Graag opgeven voor 18 februari bij Ati Verwoerd, 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDE-TONGE

Gezellige middag met film

De plaatselijke commissie van de Stichting ZIJN te Oude-Tonge organiseert op woensdag 23 februari 2022 een gezellige middag. Dhr. A. van Loon vertoont een film over 700 jaar Grijsoord van 1984. De middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje. De kosten zijn 5 euro. Aanvang 14.00 uur. Opgeven graag vóór 21 februari bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, door middel van een envelop met naam, adres en 5 euro in de brievenbus te doen.

Goederen voor Uzon

Zaterdag 19 februari zamelt de werkgroep Uzon van de Hervormde Gemeente (PKN) te Oude-Tonge kleding in op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Van 9.30 uur tot 11.30 uur kan daar schone, goed bruikbare kleding worden ingeleverd. Bij twijfel aan de bruikbaarheid van uw kleding of voor andere vragen kan contact worden opgenomen met dhr. A. Klem via telefoonnummer 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Op de inzamellocatie staat een collectebusje voor een (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

SOMMELSDIJK

Bingo

Zaterdag 19 februari is er bingo bij Wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk. Er worden elf rondjes gespeeld met tal van leuke prijzen. Zaal open 19.00 uur en aanvang 19.30 uur. Bij binnenkomst wordt om de QR code gevraagd.

Klaverjassen

De competitie gaat weer van start bij Wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk. 24 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april, 5 en 19 mei. De vijf beste avonden tellen mee voor het eindklassement. Kosten per avond € 3,50. Voor meer informatie kunt u terecht bij Bas Koster 0187-486872.

Kindermiddag

Woensdagmiddag 23 februari is er een bingo voor de jeugd van 4 t/m 12 jaar bij Wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk. Er zijn leuke prijzen te winnen. Niemand gaat met lege handen naar huis. Inloop vanaf 14.00 uur en het is om 15.30 uur afgelopen. Kosten voor heel de middag € 2,50 inclusief drinken en een snoepje. Vrijwilligers zijn zeer welkom. Zeker voor de kleintjes die nog niet kunnen lezen

Bingomiddag O-G-O

Woensdag 16 februari is er weer een bingo van de O-G-O in wijkgebouw de Zwaluw, Sperwer 55. De bingo start om 13.30 uur, de zaal is open om 13.00 uur. Een kopje koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden negen rondes gespeeld voor 3,50 euro. Daarnaast zijn er nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor 1 euro per ronde en is er ook nog een verloting. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. Let op: bezoekers kunnen alleen met QR-code naar binnen en dragen een mondkapje bij het heen en weer lopen. Er wordt anderhalve meter afstand gehouden.

Cursus Geestelijke Vorming 

Donderdag 17 februari is er weer een cursusavond in de Rehobothkerk in Sommelsdijk. De avond, waarvoor iedereen van harte wordt uitgenodigd, begint om 19.45 uur. Ds. M. Klaassen uit Arnemuiden zal een lezing verzorgen met als titel Het belang van de historische Adam'. 

STELLENDAM

Kerkdienst

Donderdag 17 februari is er een kerkdienst, uitgaande van de mannenvereniging “Calvijn”, van de HHG Stellendam. In deze dienst hoopt ds. F. van Binsbergen voor te gaan. De dienst zal worden gehouden in de Beth-El kerk aan de Voorstraat 108 te Stellendam, en vangt aan om 19.30 uur. Aanmelden voor deze dienst is verplicht en kan via de link op de website van www.hhgstellendam.nl in Eventbrite. Er zal 1 collecte bij het verlaten van de kerk worden gehouden. De opbrengst hiervan is bestemd voor de bestrijding van de onkosten van deze dienst.