Handen uit de mouwen voor een (nóg) mooier eiland

GOEREE-OVERFLAKKEE - Twee opeenvolgende jaren kon het niet ‘gewoon’ doorgaan, maar dit jaar worden hopelijk weer heel veel organisaties, clubs, verenigingen en instanties geholpen met kleine en grote klusjes tijdens NL doet. De vrijwilligersactie staat dit jaar vrijdag 11 en zaterdag 12 maart op de agenda. Vrijwilligersorganisatie GOvoorelkaar draagt dit landelijke initiatief uiteraard een warm hart toe. Vooral voor mensen die twijfelen over vrijwilligerswerk is dit een uitgelezen kans eens te ervaren hoe het bevalt vrijwilligerswerk te doen.

Binnenkort staan alle eenmalige acties op de website van GOvoorelkaar, naast de ‘gewone’ hulpvragen die het hele jaar doorlopen. Een greep uit de klussen op het eiland die al zijn aangemeld bij NL doet: Stichting Kairos in Dirksland is een plek waar (jong)volwassenen tijdelijk worden opgevangen. De tuin kan wel wat gezelliger gemaakt worden, daarvoor wordt gezocht naar 5 vrijwilligers. Het gebouw van muziekvereniging Amicitia (ook in Dirksland) is hard aan een nieuwe deur en een nieuw kozijn toe. In Sommelsdijk hopen de bewoners van Nieuw Rijsenburgh op wat mensen die de gezamenlijke ruimte kunnen opfleuren door onder meer een muur te verven. Zorgboerderij Geusje’s Stee in Nieuwe-Tonge wil graag wat bakken opvullen met bloemen en het speelgoed kan wel een sopje gebruiken. Woonvoorziening Ons Nieuwe Thuis in Stellendam hoopt hulp te krijgen bij het verhogen van de tuin en Ebbe en Vloed (Oude-Tonge) heeft ook een paar leuke tuinklussen. Hondenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Den Bommel. De opvang van Engelse bulldogjes zou namelijk graag de Bullentuin onkruidvrij maken. Ook in Ooltgensplaat kan men hulp gebruiken; natuurspeeltuin De Bûûtenplaets moet weer klaargemaakt worden voor het voorjaar, de tennisvereniging gaat met leden en niet-leden aan de slag met allerlei onderhoudsklusjes en het ballenhok van voetbalvereniging Oost Flakkeese Boys moet schoongemaakt en geschilderd worden.

Mensen / organisaties / verenigingen die nog een klus(je) hebben waar ze eenmalig hulp voor zoeken in maart kunnen terecht op de website www.nldoet.nl.
Voor hulpvragen op een ander moment in het jaar of het doen van vrijwilligerswerk is meer informatie te vinden op de website www.govoorelkaar.nl.