Kernactiviteiten

Ooltgensplaat

Popkoor Just4Fun hervat repetities

Popkoor Just4Fun uit Ooltgensplaat heeft na een jaar de draad weer opgepakt; de eerste repetitie heeft afgelopen week plaatsgevonden. De stemmen moesten weer even worden gesmeerd en de Covid-regels zijn van toepassing, maar er wordt weer volop gerepeteerd voor bijvoorbeeld het korenfestival in Oud-Beijerland. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Het is altijd mogelijk een kijkje te nemen op de repetitieavond. Ook heren zijn meer dan welkom. Het repertoire bestaat onder andere uit pop, rock, gouwe-ouwe nummers, zowel in het Nederlands als Engelstalig. Just4Fun repeteert op dinsdagavond van 20:00 tot 21:30 uur in ’t Centrum . Voor meer informatie kan er telefonisch contact worden opgenomen met Thérèse Wielaard op 06-55691307 of bezoek de website just4fun-ooltgensplaat. 

Den Bommel

Bingo voor 55+ in Bommelstee

Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 17 februari mee te doen met een gezellige bingo. De bingo, die wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel, begint om 14.00 uur en kost € 5,00. Opgeven kan tot 11 februari bij Carla Gebraad, telefoonnummer 06-20 10 40 65.

Creamiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN organiseert twee keer per maand een creamiddag. Hier worden niet alleen mooie kaarten gemaakt, maar ook een spelletje gespeeld of iets anders creatiefs gemaakt. De volgende creamiddagen worden gehouden op donderdagmiddag 10 en 24 februari van 13.30 tot 15.30 uur in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De kosten bedragen € 2,00 inclusief koffie of thee. Bel voor meer informatie met Janny Kamp, tel.nr. 611453.

Oude-Tonge

Open Schuur bij Houweling Meubelen

Op  zaterdag 12 februari wordt er weer Open Schuur gehouden in Oude-Tonge, Langeweg 41A. Iedereen kan van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad en brocante. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen en meer. Ook zijn er veel boeken en kledingstukken te koop.

Bingo bij de ASVO

Na de lockdown van de afgelopen maanden gaat de Algemene Senioren Vereniging Oostflakkee weer een bingomiddag organiseren op woensdag 16 februari. Het wordt ditmaal een zogenaamde grote bingo: er worden tien rondes plus een superronde gespeeld. De kosten van de bingomiddag zijn 10 euro per boekje, inclusief de superronde, en 1x koffie. Een eventueel tweede boekje kost 5 euro en een extra kaartje voor de superronde 1 euro. De bingo vindt plaats in de Grutterswei, Willemstraat 14 in Oude-Tonge. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom. Aanvang 13.30 uur.  Aanmelden per e-mail h.zonneveld39@hotmail.com of telefonisch op maandagavond 14 februari tussen 19.00 en 21.00 uur, via telefoonnummer 0187-630098. In verband met de nog geldende beperkingen mogen alleen bezoekers met een QR naar binnen en zijn we gebonden aan het maximaal toegestane aantal personen. Vol is vol, dus tijdig aanmelden wordt aanbevolen.

Nieuwe-Tonge

Tweedehands zomerkledingbeurs

Zaterdag 2 april hoopt de Activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente in Nieuwe-Tonge een tweedehands zomerkledingbeurs te organiseren van 9.00 tot 12.00 uur in het kerkgebouw aan de Westdijk 37 in Nieuwe-Tonge. De activiteitencommissie zoekt schone, nette dames- en kinderkleding, jassen, schoenen, riemen, hoeden. Deze kunnen worden ingeleverd ingeleverd bij Monica Stander, Molendijk 45 Nieuwe-Tonge, 06-43219095. 

Middelharnis

Bachconcert

Zaterdag 26 februari 2022 vindt in de Hervormde kerk te Middelharnis het 77e Bachconcert plaats. Luisteraars kunnen genieten van werken van Johann Sebastian Bach (1685-1750). Paul Kieviet bespeelt het koororgel en hoofdorgel. De aanvang van het concert is 20.00 uur.

Sommelsdijk

All4one jongerendienst

Zondagavond 13 februari is er na jaren weer een All4one jongerendienst. Na veel thuis zitten in de afgelopen maanden is er nu weer een gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Centraal staat het goede nieuws; nieuws over een hoopvolle toekomst, een leven dat wél zin heeft. De samenkomst is speciaal voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar. All4One Youth wil de jongeren van het eiland met elkaar verbinden en hen laten zien en ervaren dat het samen kerk zijn niet stoffig of saai is, maar dat het levendig en krachtig is. Het wordt een tijd van ontmoeting, aanbidding, woord en gebed. De spreker van deze avond is Jesse Landoulsi. De jongerendienst wordt gehouden in het gebouw van Christengemeente Lachai Roï, Antoon Coolenstraat 11, 3245 MC Sommelsdijk (naast Visser Meubelen). Inloop 19.15 uur, start van de dienst 19.30 uur. 

Lezing Romeinen op Goeree afgelast

De lezing ‘Romeinen op Goeree’, georganiseerd door De Motte, die gepland staat voor 15 februari aanstaande in de Remonstrantse Kerk gaat niet door. Momenteel wordt gewerkt aan een project over Romeinen op het eiland met allerlei activiteiten. In het kader van dit project zal later een presentatie/lezing plaatsvinden. Via het historische tijdschrift ‘De Ouwe Waerelt’ en de media wordt u verder op de hoogte gehouden.

Goedereede

Goeree Creatief in Oostdam 

Donderdag 24 februari 2022 wordt er weer gestart met de maandelijkse creatieve avond in Partycentrum Oostdam. Wie mee wil doen is van harte welkom tussen 19.00 uur en 22.00 uur. Hierbij wordt rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen. De avond is vrij toegankelijk dus iedereen, met eigen handwerk, is van harte welkom. Verdere informatie is te vinden op de facebook pagina van Oostdam, oostdam@sr-go.nl , bel 0187-492321 of stuur een app naar 06-31000604.

Ouddorp

Bloembollenactie Hometeam Speranta

Hometeam Speranta organiseert op zaterdag 12 februari een bloembollenactie in samenwerking met Kwekerij Klepper. Er is keuze uit narcis of blauwe druif. Combineren is uiteraard ook mogelijk. De bloembollen worden thuisbezorgd tussen 9.00 en 12.00 uur. Een hele tray (12 narcissen of blauwe druif) kost 12,50 euro, een halve tray (6 narcissen of blauwe druif) kost 7,50 euro. De prijs voor een hele tray (12 mix) is 12,50 euro, een halve tray (6 mix) is 7,50 euro. Bestellen kan tot donderdag 10 februari door te bellen of appen naar de familie Meijer: 0622828945 of per e-mail via hometeamsperanta@hotmail.com. Graag betalen via een betaalverzoek, indien dit niet mogelijk is gepast betalen.

Verkoopactie kip HHG Ouddorp

Zaterdag 19 februari organiseert de activiteitencommissie van de HHG Ouddorp een verkoopactie van verse kipfilet en kipdijvlees. Kipdijvlees is het vlees wat gebruikt wordt om kiprollade te maken. De kipfilet en kipdijvlees zijn per vijf kilo te bestellen. De kosten hiervan zijn 37,50 euro voor vijf kilo kipfilet en 32,50 euro voor vijf kilo kipdijvlees. Bestellingen kunnen worden doorgeven tot 12 februari. Dit kan telefonisch of via WhatsApp via 06-16656049 of via ac.hhgouddorp@gmail.com. De bestellingen kunnen worden afgehaald op zaterdag 19 februari tussen 9.30 en 10.30 uur in het verenigingsgebouw Eben-Haëzer. De actie wordt georganiseerd in samenwerking met Poelier en Wildhandel Troost uit Hellevoetsluis.

Actie stichting Timotheos voor Malawi

Vorige week raasde er een cycloon over Malawi die gepaard ging met enorm veel regen. Hierdoor traden rivieren buiten hun oevers en zagen veel Malawiërs hun huisje, bezittingen en mais gewas verloren gaan. Ze hebben geen huis en geen voedsel meer voor de komende maanden. De wegen zijn weggespoeld, waardoor sommige plaatsen onbereikbaar zijn geworden. De Werkgroep Ouddorp zet zich in voor Stichting Timotheos, die hulp biedt aan wezen en ouderen in Malawi en organiseert een verkoop actie van tompoucen en mergpijpen om bij te dragen aan de noodhulp. Tompoucen en mergpijpen zijn te bestellen tot dinsdag 15 februari via telefoonnummer 06 15 39 72 05 of e-mail: werkgroepouddorp@timotheos.nl. Vier stuks kosten 7, 50 euro. Het lekkers kan worden opgehaald op zaterdag 19 februari van 10.00 uur tot 11.30 uur bij de familie Tanis, Hazersweg 56, Ouddorp. De actie wordt georganiseerd in samenwerking met Dam Brood en Banket, Stellendam.