Zing mee in koorproject ‘Laat mijn volk gaan’

GOEREE-OVERFLAKKEE - In het weekend van 10 en 11 juni 2022 gaat op de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland het muziekstuk ‘Laat mijn volk gaan’ in première. Het stuk dat gecomponeerd is door musicus Johan van Broekhoven zal uitgevoerd worden door een groot projectkoor, met medewerking van professionele instrumentalisten en musici.

‘Laat mijn volk gaan’ is de muzikale vertolking van het verhaal van het volk Israël vanaf de slavernij en gevangenschap in Egypte tot en met de uittocht van het volk richting het Beloofde Land. Het project markeert een moment van herdenken in een tijd waarin we te maken hebben met de covid-pandemie. Alle betrokkenen werken er belangeloos aan mee. De repetities voor het project gaan zonder tegenbericht in maart a.s. van start. Iedereen die graag aan dit koorproject mee wil doen, kan zich vanaf nu aanmelden. Voor alle zangstemmen is er nog plaats, maar vooral tenoren en bassen.

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Een speciaal opgerichte projectgroep bereidt de twee concerten voor: op 10 juni in de Rehobothkerk te Sommelsdijk en een dag later op 11 juni is het concert te beluisteren in de Nieuwe Kerk te Zierikzee. Voor het project is een groot koor van enthousiaste zangers nodig. Zangers die het muziekschrift kunnen lezen en in staat zijn de koormuziek, die van een gemiddeld niveau is, thuis in te studeren nodigen we uit om mee te doen. In de maanden maart tot en met juni zijn er 6 repetitieavonden op de dinsdagavonden. Deze repetities vinden plaats in de scholengemeenschap Prins Maurits te Middelharnis onder leiding van dirigent Johan van Broekhoven. Mochten er in deze periode beperkende maatregelen gelden, waardoor de concerten in juni niet door kunnen gaan, wijken we uit naar 14 en 15 oktober.

Interesse om mee te doen?

Wie interesse heeft om mee te zingen kan zich aanmelden via e-mailadres info@laatmijnvolkgaan.nl. Meer informatie is te vinden op www.laatmijnvolkgaan.nl.