Afbeelding
Foto:

Verzanding Haringvlietmonding: bijeenkomst met stakeholders

Organisaties en bedrijven die gevolgen ondervinden van de verzanding van de Haringvlietmonding, gingen op donderdag 20 januari met elkaar in gesprek. Tijdens de digitale bijeenkomst waren ongeveer 50 vertegenwoordigers aanwezig van verschillende sectoren, zoals natuur, maritiem, toerisme, recreatie en overheid. Een coalitie van twaalf partijen heeft opdracht gegeven aan onderzoeksbureau Arcadis om onderzoek te doen naar de gevolgen van de verzanding en mogelijke oplossingen, maakte de gemeente Goeree-Overflakkee bekend. 

Tijdens de bijeenkomst was er aandacht voor de onderzoeksresultaten en de gevolgen van de autonome ontwikkeling van de verzanding voor de sectoren. Ook werd verkend of de regio zich aan kan passen aan de verzanding en welke mogelijkheden de sectoren hiervoor zien. Het onderzoeksbureau presenteerde mogelijke invalshoeken naar de toekomst toe, die de coalitiepartijen de komende tijd kunnen helpen om een gezamenlijke visie te ontwikkelen voor het gebied.  

Op 3 februari vindt een bestuurlijk overleg van de twaalf coalitiepartijen plaats over de onderzoeksresultaten en het voorstel voor vervolg.