Herdenkingen Watersnoodramp online te volgen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Dit jaar is het 69 jaar geleden dat de Watersnoodramp plaatsvond. Op 1 februari 2022 worden de slachtoffers van deze ramp herdacht. In verband met de coronamaatregelen verlopen de plechtigheden op dinsdag 1 februari anders dan gebruikelijk. Omdat het niet mogelijk is om bij de herdenkingen aanwezig te zijn, kunt u deze online volgen via livestreams. Deze uitzendingen zijn ook later nog terug te kijken.

De herdenking te Oude-Tonge vindt plaats om 15.00 uur en is te volgen op de Facebookpagina's van Oranjevereniging Oude-Tonge, Dorpsraad Oude-Tonge en Fanfare Orkest Vooruit. De uitzending van 19.00 uur is te volgen op Facebookpagina van RTV Slogo en YouTube Slogo, de uitzending van 22.00 uur verloopt via SlogoTV (dit wordt gedurende een week dagelijks herhaald).

De digitale herdenking in Nieuwe-Tonge is om 19.00 uur te volgen via het YouTube-kanaal van de Hervormde Gemeente Nieuwe-Tonge en via www.kerkomroep.nl/#/kerken/10402. Ook in Stellendam en Den Bommel vindt er 19.00 uur een digitale herdenking plaats. De herdenking in Stellendam is te volgen via www.kerkomroep.nl/#/kerken/11118, die in Den Bommel via het YouTube-kanaal Kerk Den Bommel en via www.kerkomroep.nl/#/kerken/10541.

Daarnaast houdt burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman op 1 februari een toespraak die te volgen is vanaf 14.00 uur op www.live-go.nl en op tv via RTV Slogo vanaf 22.00 uur.

Fiets in de sloot zorgt voor grote zoekactie

GOEDEREEDE - Afgelopen zaterdagochtend werd door verschillende eenheden van brandweer en politie een zoekactie gestart aan de Goereeseweg in Goedereede. Aanleiding was het aantreffen van een fiets in het water naast de weg. Het duikteam en het oppervlaktewater reddingsteam van de brandweer gingen te water, maar troffen geen slachtoffers aan. Na een oproep van de politie voor meer informatie bleek de fiets te zijn gestolen. (Bron: FlakkeeNieuws)