Afbeelding
Foto:

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert online voorleesontbijt en kleurwedstrijd

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van 26 januari t/m 5 februari worden door het hele land in bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven de Nationale Voorleesdagen gevierd. Ook in Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta is er voor de allerkleinsten wat leuks te doen. Zij kunnen tijdens het online voorleesontbijt op woensdag 26 januari om 10.00 uur luisteren naar het Prentenboek van het Jaar 'Maar eerst ving ik een monster' van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Daarnaast is er een kleurwedstrijd en krijgen de kinderen die tijdens deze week lid worden van de bibliotheek een voorleesknuffel van Monster cadeau.

Op woensdag 26 januari om 10.00 uur kunnen kinderen thuis vanaf de ontbijttafel of op school meedoen aan het online voorleesontbijt. De bibliotheek leest voor uit het prentenboek Maar eerst ving ik een monster. Een boek over een jongetje dat nog een laatste verhaaltje krijgt voorgelezen voor het slapengaan en tijdens het verhaal steeds meer monsters verzint, die hij nog moet vangen. Deelname aan het online voorleesontbijt is gratis, de organisatie verzoekt wel om aan te melden via communicatie@bzhd.nl. Voor aanvang ontvangen de deelnemers een link naar de Zoom bijeenkomst. Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen kinderen een 'monsterlijke' kleurplaat ophalen in de vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en meedoen aan een kleurwedstrijd. Daarmee maken ze kans om het Prentenboek van het Jaar te winnen. Ingekleurde kleurplaten kunnen tot uiterlijk 14 februari worden ingeleverd in de bibliotheek. 

Kleintjes worden grote lezers

"Voorlezen aan kinderen is belangrijk, want het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Maar het is ook gewoon heel gezellig. Zo worden onze kleintjes later grote lezers", aldus de organisatie. Kinderen kunnen het hele jaar door gratis lid worden van de bibliotheek. Wie dit tijdens de Nationale Voorleesdagen doet, ontvangt ook nog eens een voorleesknuffel van Monster cadeau (op=op).