Afbeelding
Foto:

Johan de Vos opnieuw lijsttrekker Vitale kernen Goeree-Overflakkee (VKGO)

SOMMELSDIJK - Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat Johan de Vos (Sommelsdijk) wederom als nummer 1 op de kieslijst van Vitale Kernen Goeree-Overflakkee (VKGO). 

"De afgelopen jaren is Johan vol enthousiasme en met daadkracht het gezicht van de partij geweest. Het was voor hem dan ook een vanzelfsprekendheid ja te zeggen toen hij weer werd gevraagd", aldus de partij in een persbericht. Dat Vitale Kernen Goeree-Overflakkee een lokale partij is geeft de lijsttrekker extra motivatie. "We kijken wat goed is voor Goeree-Overflakkee en zijn niet afhankelijk van landelijke politieke standpunten. We doen het op eigen kracht. We zijn in de achterliggende periode geen dossier uit de weg gegaan en hebben overal constructief in meegedacht. En we zijn ook binnen de coalitie echt kritisch geweest als we dat als partij nodig vonden", aldus VKGO. Om te weten wat er speelt gaat lijsttrekker Johan de Vos regelmatig bij inwoners en bedrijven op bezoek. "Maar andersom weten ook zij ons te vinden."

Volgens de partij is er een nog grotere VKGO nodig om daadwerkelijk het verschil te kunnen gaan maken en is men in gesprek gegaan met een andere lokale partij, Eiland van Vrijheid (EVV). "Na een aantal goede gesprekken is besloten om samen verder te gaan. Onze uitgangspunten lagen in de afgelopen raadsperiode heel dicht bij elkaar, terwijl we coalitie en oppositie partij waren. Dat was eigenlijk een versnippering die je niet wilt", aldus Aat van Alphen, voormalig lijsttrekker van Eiland van Vrijheid. "Daarom maken we nu samen een vuist. Als de kiezers ons nu weer zoveel steun geven zoals bij de vorige verkiezingen, dan kan Vitale Kernen een hele grote worden en gaat er fundamenteel wat veranderen." Johan de Vos is blij met de vele nieuwe mensen die zich bij de partij hebben aangemeld omdat ze behoefte hebben aan ontwikkeling op Goeree-Overflakkee. "Er mag wat meer 'reuring' zijn, maar daarbij wel goed rekening houdend met onze leefomgeving. VKGO blijft dezelfde koers varen; opbouwend kritisch en luisteren, vooral veel luisteren, want de inwoners weten heel goed wat ze willen."