Afbeelding

Vandalen slopen hekwerk Prins Maurits

Algemeen

MIDDELHARNIS - Ergens tussen afgelopen zaterdagavond en zondagochtend vonden onbekenden het nodig om het hekwerk van de CSG Prins Maurits in Middelharnis te vernielen. Naast het hek raakte ook het (losstaande) metselwerk eronder beschadigd. Nog niet bekend is wie erachter de daad zit(ten).

Door Erwin Guijt

Rector Adam van Heest: “Voorlopig tasten wij nog in het duister rondom de ware toedracht. Ik werd zondagmorgen gealarmeerd door een voorbijganger en vervolgens zijn wij aan de slag gaan om het gat weer provisorisch te dichten. Er is aangifte gedaan en de politie start het onderzoek op. De camerabeelden zullen hoop ik antwoord geven op de vraag wie hiervoor verantwoordelijk is.”

Extra werk

Er moet nog een verzekeringsexpert langskomen voor het vaststellen van de schade en daarna volgt er op heel korte termijn een opdracht aan de aannemer om het probleem structureel op te lossen. Van Heest vervolgt: “Al met al een vervelende kostenpost en een heleboel extra werk, in een tijd dat we alles in het werk moeten stellen om het onderwijs nog in de lucht te houden.” 

De politie laat weten dat er momenteel onderzoek gedaan wordt. “Uit de beelden zal moeten blijken wat er precies is gebeurd en door wie.”